Türkiye’nin ikinci uzay misyonu 1 saat 10 dakika sürdü Türkiye’nin ikinci uzay misyonu 1 saat 10 dakika sürdü

Ocak ayında Windows 10 seri numarası satışını durduran şirket, nisan ayında yaptığı açıklama ile de Windows 10'un 22H2 sürümünün, işletim sistemi için son büyük özellik güncellemesi olacağını duyurdu. Ancak, son gelişmeler Windows 10'un geleceği konusunda yeni bir yol haritasının ortaya çıktığını gösteriyor.

Windows 10 için son büyük özellik güncellemesi demek, bu işletim sisteminin artık yeni özelliklerle donatılmayacağı anlamına gelmektedir. Microsoft, bundan sonra işletim sistemini sadece güvenlik açıkları ve diğer küçük iyileştirmeler kapsamında güncellemeye devam edecek. Ancak, üst düzey yönetici Aaron Woodman'ın yaptığı yeni bir açıklama, Windows 10'un önemli bir yenilikle karşılaşacağını ortaya koydu.

Woodman'ın açıklamasına göre, Microsoft'un birkaç ay önce duyurduğu ve Windows 11'de yerleşik olarak bulunan yapay zekâ destekli sohbet botu Copilot (eski adıyla Bing Chat), çok yakın bir gelecekte Windows 10'a ekleniyor. Böylece, işletim sistemini Windows 11'e yükseltmeyen kullanıcılar da Windows 10'da yapay zekâ destekli hizmetten faydalanabilecekler.

Editör: Sakarya Gazetesi