Brent Petrol ve Döviz Kurlarının Etkisi

Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde önemli bir rol oynuyor. Bu dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarının sürekli olarak değişmesine neden oluyor ve milyonlarca vatandaşın dikkatini çekiyor.

Otogaz Grubuna İndirim Müjdesi

Milyonlarca araç sahibini sevindirecek haber geldi: Otogaz grubunda indirim yapılacak. Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere, otogaz fiyatında 1 lira 8 kuruşluk bir indirim bekleniyor. Benzin ve motorin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik beklenmiyor.

Lpg V5Vd Cover

Güncel Akaryakıt Fiyatları

Şu anda İstanbul'daki güncel akaryakıt pompa fiyatları:

-Motorin: 40.27 TL/litre
-Benzin: 41.38 TL/litre
-Otogaz: 21.19 TL/litre

lpg-1

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları şu şekilde hesaplanıyor:

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı: Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek hesaplanıyor. Bu fiyat, belli bir değişim farkıyla gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı olarak belirleniyor.

Rafineri Satış Fiyatı: Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) ve EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) payı eklenerek, KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Eskişehir'de Sağlık-Sen'den konut projesi Eskişehir'de Sağlık-Sen'den konut projesi

Bu hesaplama yöntemi, akaryakıt fiyatlarının global ve yerel piyasa koşullarına göre sürekli olarak güncellenmesini sağlıyor.

Muhabir: İsmail Yiğit