Malzemeler:

1-400 gr. koyun kıyması
2-3 adet yumurta (2'sinin sarısı kıymaya, bir tanesi kremaya)
3-1 kalın dilim bayat ekmek içi
4-2 orta boy soğan
5-1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
6-2 çay kaşığı tuz
7-1 çay kaşığı karabiber
8-1/2 çay kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
9-4 çorba kaşığı sadeyağ veya margarin

Krema İçin:

1-½ bardak süt
2-2 çorba kaşığı un

Üzeri İçin:

1-1 adet yeşil salata

Krema Hazırlığı:

1-Küçük bir tencereye yağı koyun ve eritin.

Eskişehir'de bu tarihi bölge gezilmeyi bekliyor! Eskişehir'de bu tarihi bölge gezilmeyi bekliyor!

2-Azar azar un ekleyerek bir dakika kadar kavurun.

3-Sütü ekleyin ve tel çırpıcı ile karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

4-Ateşten alıp, içine bir yumurta sarısı, tuz ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek karıştırın.

Köfte İçi Hazırlığı:

1-Kıymayı uygun bir kaba alın.

2-Rendelenmiş soğan suyu, bayat ekmek içi, tuz, karabiber, rendelenmiş hindistancevizi ve 2 yumurta sarısını ekleyerek iyice karıştırın.

3-Bu karışımı bir kez daha kıyma makinesinden geçirin. Elde edilen karışımı iri parçalara ayırın.

4-Yuvarlak köfteler yapın ve ortasını çukur kılın.

Pişirme Aşaması:

1-Yağlanmış bir tepsiye hazırlanan köfteleri dizin.

2-Köftelerin çukur kısımlarına hazırlanan kremayı doldurun.

3-Orta hararetli fırında yarım saatten fazla pişirin. Üzerinin kızarması tercihe bağlıdır.

Sunum:

1-Köfteler fırından çıktıktan sonra üzerine ince kıyılmış yeşil salata serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi