Malzemeler:
1-400 gr. koyun kıyması
2-3 adet yumurta (2'sinin sarısı kıymaya, bir tanesi kremaya)
3-1 kalın dilim bayat ekmek içi
4-2 orta boy soğan
5-1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
6-2 çay kaşığı tuz
7-1 çay kaşığı karabiber
8-1/2 çay kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
9-4 çorba kaşığı sadeyağ veya margarin
Krema İçin:
1-½ bardak süt
2-2 çorba kaşığı un
Üzeri İçin:
1-1 adet yeşil salata
Krema Hazırlığı:
1-Küçük bir tencereye yağı koyun ve eritin.
2-Azar azar un ekleyerek bir dakika kadar kavurun.
3-Sütü ekleyin ve tel çırpıcı ile karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
4-Ateşten alıp, içine bir yumurta sarısı, tuz ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek karıştırın.
Köfte İçi Hazırlığı:
1-Kıymayı uygun bir kaba alın.
2-Rendelenmiş soğan suyu, bayat ekmek içi, tuz, karabiber, rendelenmiş hindistancevizi ve 2 yumurta sarısını ekleyerek iyice karıştırın.
3-Bu karışımı bir kez daha kıyma makinesinden geçirin. Elde edilen karışımı iri parçalara ayırın.
4-Yuvarlak köfteler yapın ve ortasını çukur kılın.
Pişirme Aşaması:
1-Yağlanmış bir tepsiye hazırlanan köfteleri dizin.
2-Köftelerin çukur kısımlarına hazırlanan kremayı doldurun.
3-Orta hararetli fırında yarım saatten fazla pişirin. Üzerinin kızarması tercihe bağlıdır.
Sunum:
1-Köfteler fırından çıktıktan sonra üzerine ince kıyılmış yeşil salata serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!