Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne ikinci defa atanan Prof Dr Fuat Erdal, atanmasının üzerinden bir ay bile geçmeden istifa ettirildi.

***

Rektörlüğe de YÖK üyesi ve önceki dönem ESOGÜ Rektörü olan Kemal Şenocak vekaleten getirildi.

***

Bu gelişme sonrası YÖK Anadolu Üniversitesi için “Rektör adaylığı başvuru ilanı” yayınlamış.

Yani.

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne aday olmak isteyen öğretim üyelerinin başvuruda bulunabilmesi için ilana çıkmış.

***

YÖK'ün, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü için yayınladığı başvuru ilanına baktık, başvuru için gerekli kriterler ile istenilen belgeler falan sıralanmış.

İstenilen kriterlerin sağlanması ve belgelerin temin edilmesi halinde Rektör adaylığı için müracaatların yapılabileceği belirtilmiş.

***

Anadolu Üniversitesi'ne ataması yapılan son iki Rektörün, görev süresi bitmeden istifa ettirildiğini düşününce, ister istemez YÖK'ün Rektör adaylığı ilanında yer alan kriterler arasında “Müracaatta bulunanların Rektör olarak atanması halinde istifa mektuplarını peşinen verecektir” maddesinin olup olmadığına baktık!

***

Başvuruda bulunacaklardan böyle bir istekte bulunmamışlar!

Keşke başvuru kriterleri içine bu maddeyi de koysalarmış!

Böylece Rektör olarak atanan kişi, tıpkı önceki iki Rektör gibi bir sabah “İstifa et” şaşkınlığı yaşamak zorunda kalmaz, istifa ettirilmeye kendilerini bir şekilde baştan hazırlarmış!

Anadolu Universitesi Rektorluk

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

10 GÜN İÇİN YÜZDE 1O KDV ÖDEYECEKLER...

TOKİ'nin Eskişehir Odunpazarı'nda 4 ayrı etap halinde gerçekleştirdiği konut projeleri var.

Tüm etaplar için başvuru aynı tarihler arasında yapıldı.

Tüm etaplar için kura çekimi de aynı tarihler arasında yapıldı.

***

Ancak.

Her etap inşaatların  ihaleleri farklı farklı tarihlerde gerçekleştirildi.

***

Buna göre:

  1. Etap konutların ihalesi 18 Mart 2022
  2. Etap konutların ihalesi 24 Mart 2022
  3. Etap konutların ihalesi 1Nisan 2022
  4. Etap konutlarrın ihalesi ise 11 Nisan 2022 tarihinde yapıldı.

***

Şimdi:

1-2 ve 3ncü etap konutların tesliminde konut sahiplerinden yüzde 1 oranında KDV istenirken, 4ncü etap konutların tesliminde konut sahiplerinden yüzde 10 KDV isteniyor.

Bu haksızlığın nedeni cimer'e sorulmuş.

***

Cimer'den gelen cevapta “İhalesi 1 Mart 2022 tarihinden sonra yapılan konutların tesliminde KDV oranı yüzde 10 olarak belirlenmiştir. 4Ncü etap konutlarının ihalesi 1 Mart 2022 den sonra yapıldığı için size uygulanacak KDV oranı yüzde 10'dur” denilmiş.

***

4ncü etap konut sahipleri, ihaleleri 10 gün sonra, yani 1 Mart yerine 11 Mart tarihinde yapıldığı için yüzde 9 daha fazla KDV ödeyeceklerinden yakınıyor.

Bunun büyük bir haksızlık olduğunu söyleyip “İlk 3 etap KDV'yi yüzde 1 öderken biz sırf ihale 10 gün sonra yapıldığı için niye KDV'yi yüzde 10 ödüyoruz?” diye soruyor.

***

Ortada gerçekten büyük bir haksızlık var.

Bu etabın hak sahipleri 10 gün sonra yapılan bir ihale nedeniyle yüzde 10 KDV ödemek zorunda bırakılmamalı.

Umarız bu adaletsiz görünen durum biran önce ortadan kaldırılır ve 4ncü etap hak sahipleri de diğer üç etabın hak sahipleri gibi yüzde 1 oranında KDV öder.

Konut-4

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

KULÜBÜN SATIŞ İŞİ ÇOKTAN BİTİRİLMİŞ

“Şu sıralar ortalıkta dolaşan ilginç bir söylenti var.
Söylentiye göre Anadolu Üniversitesi'nin, TFF 3ncü ligde mücadele eden futbol kulübünü 40 milyon lira karşılığında Ankaralı bir iş insanına satma kararı aldığı konuşuluyor.
***
Kamu kaynaklarının profesyonel kulüplere kaynak aktaramayacağına ilişkin yasal zorunluluk nedeniyle, üniversitenin ya kulübü profesyonel ligden çekmek ya da ileride isim değişikliği ile Eskişehirspor'a dönüştürme şartıyla satma seçenekleriyle karşı karşıya kaldığı, ikinci seçenekte karar kılındığı belirtiliyor.
***
Yine söylenilenlere göre, Anadolu Üniversitesinin kulübü 40 milyon lira karşılığında satacağı iddia edilen iş insanının, bundan bir süre önce AK Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nu mecliste ziyaret eden ve arkadaşı olan bir isim olduğu da ifade edilenler arasında yerini alıyor.”

***

Yukarıdaki yazıyı 16 Ağustos tarihinde, yani bundan 3 hafta önce kaleme almıştık.

O tarihte iddia olarak dile getirmiştik söz konusu kulüp satışını ama gelen bilgilere göre bu satış işi gerçekleşmiş.

Yine gelen bilgilere göre kulübün satışı çoktan bitirilmiş!

Görünen o ki; önümüzdeki süreçte  bu satışın yasal olup olmadığı büyük bir tartışma ve satışla ilgili de bir soruşturma süreci yaşanacak gibi görünüyor...

Amblem

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,