Müzede, Atatürk’ün çeşitli dönemlerini yansıtan heykelleri, Atatürk’ün ailesinin yanı sıra yerli ve yabancı devlet adamlarının, sanatçıların, medya mensuplarının ve sporcuların canlı hissi veren heykelleri, değişik dekorlar önünde sergilenmektedir. Müzede ayrıca Eskişehir’in ve Türkiye’nin tarihinden kesitlere de yer verilmiştir.
Zaman içinde Eskişehir’e gelen ünlü kişilerin ölçüleri alınıp, özel fotoğrafları çekilerek yapılacak olan balmumu heykelleri de müzede sergilenecektir. Müzeyi ziyaret edenler, profesyonel fotoğraf ekibiyle balmumu heykellerle birlikte fotoğraflarını çektirebilmektedirler.
Müzenin gelirleri, bağış şartı gereğince kız çocukları ile engelli çocukların eğitimi için kullanılacaktır.
Balmumu heykeller hangi malzeme ile yapılır
Balmumu, canlı görünümlü heykeller yapmak için son derece uygun bir malzemedir. Balmumundan yapılmış heykellerden oluşan ilk müze, Londra’da 1835 yılında açılan Madame Tussauds Müzesi’dir.
Madame Tussauds Müzesi, ziyaretçilerin tarihi ve popüler kişilerle temas kurma konusunda balmumu heykellerin ne kadar başarılı olduğunu gösterdikten sonra hızla yayıldı. Dünyanın birçok yerinde balmumu heykellerden oluşan müzeler açıldı.
Türkiye’de türünün ilk örneği olan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi ise 2013 yılında, Yılmaz Büyükerşen’in yıllar boyunca yapmış olduğu heykellerle açıldı.
Yılmaz Büyükerşen, bu müzede sergilenen balmumu heykellerden önce Anıtkabir’de, Samsun’da, İnebolu’da, İzmir’de, Harp Akademilerinde ve Deniz Harp Okulunda sergilenen balmumu Atatürk heykellerini de yapmıştır.