Toplantıda alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalandı. Buna göre, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde komuta kademesi değişiklikleri gerçekleşti.

Deniz Kuvvetleri Komutanı'nın Görev Süresi Uzatıldı

Bu yıl görev süresi tamamlanacak olan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun görev süresi bir yıl uzatıldı. Ayrıca, 23 general ve amiral bir üst rütbeye, 77 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi.

YAŞ Toplantısına Katılan Üst Düzey İsimler

Beştepe'deki toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu katıldı.

YAŞ Kararlarının Detayları

Yükseltme ve Görev Süresi Uzatmaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan YAŞ kararları şu şekilde açıklandı:

2024 yılı Yüksek Askerî Şûra toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general/amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler, görev süresi uzatılacaklar ve kadrosuzluktan emekliye sevk edileceklerin durumları görüşülerek karara bağlandı.

30 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 23 general ve amiral bir üst rütbeye, 77 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. Ayrıca, 34 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 455 albayın görev süreleri ise iki yıl süreyle uzatıldı.

2 general yaş haddi nedeniyle 1 Eylül 2024 tarihinden itibaren, 29 general ve amiral ise kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2024 tarihinden itibaren emekliye sevk edildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun görev süresinin bir yıl uzatılmasına karar verildi.

Rütbe Terfileri ve Yeni Atamalar

30 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere:

Hamster Kombat ne zaman çıkacak? Hamster Kombat ne zaman çıkacak?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Korgeneraller Levent Ergün ve Metin Tokel Orgeneralliğe,
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Koramiral Kadir Yıldız Oramiralliğe,
Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tümgeneraller Tevfik Algan ve Gültekin Yaralı Korgeneralliğe,
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tümamiraller Mustafa Kaya ve Yalçın Payal Koramiralliğe,
Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tümgeneral Yaşar Kadıoğlu Korgeneralliğe terfi ettirildi.

Yeni Rütbe ve Görevler

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tuğgeneraller İlker Görgülü, Erman Kiraz, Mustafa Köksal, Ferat Vural, Ahmet Gülmüş, Rıfat Döner, İlhan İstanbullu, Yusuf Diker ve Zeynel Abidin Erginbaş tümgeneralliğe; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tuğamiraller Serhat Sözbir, Mehmet Emre Sezenler, Mevlüt Savaş Bilican ve Recep Erdinç Yetkin tümamiralliğe; Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tuğgeneraller Mete Kuş ve Sadık Uygur tümgeneralliğe terfi ettirildi.

Kaynak: Haber Merkezi