Malzemeler:

1-1 adet ördek göğsü
2-50 gr kızılcık pekmezi
3-50 gr iç kuzu kestane
4-10 gr krema
5-120 gr süt
6-20 gr zeytinyağı
7-40 gr tereyağı
8-5 gr tuz
9-5 gr esmer şeker

Hazırlık:

1-Ördek göğsünü kızılcık pekmezi ve zeytinyağı karışımıyla marine edin ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.

2-Bir tavada tereyağının yarısını kullanarak ördek göğsünü her iki tarafını da renk alacak şekilde kızartın.

3-Fırını 150 derecede önceden ısıtın. Kızaran ördek göğsünü fırın tepsisine alın ve 30 dakika boyunca pişirin.

4-Bu sırada iç kuzu kestaneleri geri kalan tereyağı ile bir tencerede 2 dakika kadar kavurun.

5-Üzerine süt ve kremayı ekleyerek kestaneleri kısık ateşte eriyene kadar pişirin.

Şeker Mahallesi'nde kurs sevinci Şeker Mahallesi'nde kurs sevinci

6-Pişen kestane karışımını blenderdan geçirin, tuzu ekleyin ve pürüzsüz bir püre elde edin.

7-Servis tabağına önce kestane püresini, üzerine de kızarmış ördek göğsünü koyarak servis edin.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi