UEFA’dan Halil Umut Meler’e görev UEFA’dan Halil Umut Meler’e görev

Laugardalsvöllur Stadyumu'nda yaşanan don olayı, maçın oynanabilmesini tehlikeye soktu. A Milli Futbol Takımımız, İzlanda deplasmanındaki bu zorlu mücadelenin hazırlıklarını tamamlasa da, olumsuz hava şartları karşılaşmanın ertelenmesine neden olabilir.

Milli Takım Hazırlıklarını Tamamladı

Deplasmanda İzlanda ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımımız, hazırlıklarını tamamladı. Ancak, İzlanda'daki aşırı soğuk hava koşulları, maçın oynanacağı Laugardalsvöllur Stadyumu'nda büyük bir sorun yarattı. Donan zemin nedeniyle iki ülke milli takımları, son antrenmanlarını kapalı bir tesiste yapmak zorunda kaldı. Sentetik çime sahip olan Midgardur Spor Kompleksi'nde antrenmanlarını tamamlayan milliler, soğuk hava karşısında mücadeleye hazır olsalar da, saha koşulları maçın ertelenmesine yol açabilir.

Stadyum Zemini Dondu

İzlanda’daki dondurucu hava, Laugardalsvöllur Stadyumu’nun zemininde buzlanmaya yol açtı. Bu durum, hem oyuncuların güvenliği hem de futbol kalitesi açısından ciddi bir sorun teşkil ediyor. UEFA yetkilileri, stadyum zeminini yakından inceleyerek maçın oynanıp oynanamayacağına karar verecek. Eğer zemin futbol oynamaya uygun bulunmazsa, maç ertelenebilir.

UEFA ve Federasyonlar Toplantı Yapacak

Maçın ertelenip ertelenmeyeceği konusunda son karar, UEFA ve iki ülkenin futbol federasyonları arasında yapılacak toplantıda verilecek. Bugün öğleden sonra İzlanda ve Türkiye Futbol Federasyonları yetkilileri bir araya gelerek maçın akıbetini değerlendirecek. Eğer ertelenme kararı alınırsa, maçın Salı günü oynanması muhtemel görünüyor. Her iki takım da UEFA ile birlikte yapılacak olan bu istişare toplantısından çıkacak kararı bekliyor.

Kaynak: Haber Merkezi