Malzemeler:

1-2 su bardağı buğday unu
2-Tuz
3-Su

Sos İçin:

1-1 su bardağı yoğurt
2-2 diş sarımsak (ezilmiş)
3-2 yemek kaşığı tereyağı
4-1 yemek kaşığı kurut (isteğe bağlı)

Yapılışı:

1-Unu bir kaba alın, ortasını açın ve içine tuz ekleyin. Yavaşça su ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru bir süre dinlendirin.

2-Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlanmış bir zeminde açın. Açtığınız hamuru kare şeklinde kesin.

Başkan Ünlüce'den kandil mesajı Başkan Ünlüce'den kandil mesajı

3-Bir tencerede su kaynatın. Hazırladığınız kare hamurları kaynar suda birkaç dakika haşlayın. Haşlanan hamurları süzün ve bir tepsiye düzgün bir şekilde dizin.

4-Ayrı bir kapta yoğurt, ezilmiş sarımsak ve isteğe bağlı olarak kurutu karıştırın.

5-Bir tavada tereyağını eritin ve içine küçük doğranmış soğanları ekleyip kavurun.

6-Haşlanmış hamurların üzerine sarımsaklı yoğurt sosunu dökün. Ardından tereyağlı soğanları ekleyin.

7-Hengel servise hazır! Sıcak olarak servis yapın ve hemen tüketmeye özen gösterin.

Bu tarif, geleneksel hengel lezzetini evinizde kolayca denemeniz için harika bir fırsat. Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi