Kurultay, Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde “İrade Milletindir” sloganıyla yapıldı. Genel Başkanlık seçiminde tek aday olan Özgür Özel, delegelerin büyük desteğini alarak yeniden CHP Genel Başkanlığı'na seçildi.

Suriye Devlet Başkanı eş-Şara, Türkiye ve BAE’yi ziyaret edecek Suriye Devlet Başkanı eş-Şara, Türkiye ve BAE’yi ziyaret edecek

Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı'na Yeniden Seçildi

CHP 21. Olağanüstü Kurultayı’nda genel başkanlık seçimi için oy verme işlemi saat 12.30’da başladı. Özgür Özel, tek aday olarak kurultaya katıldı ve delege sayısının 1.323 olduğu bu önemli toplantıda 1.276 delegenin oyunu aldı. Toplamda 1.171 geçerli oy alan Özel, CHP’nin yeni genel başkanı oldu.

Kurultayda dikkat çeken bir diğer önemli gelişme ise, eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın adaylıktan çekilmesiydi. Uysal, yaptığı açıklamada adaylık sürecine son vererek, CHP’nin birlik ve beraberliği için Özgür Özel’i destekleyeceğini duyurdu.

C H P 060425 001 1200X800.Jpg

Kurultayda Oy Verme Süreci ve Sonuçlar

Kurultayda delegeler 23 sandıkta oy kullandı. Oy verme işlemi saat 14.25 itibarıyla sona erdi. Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre, 1.171 geçerli oy kullanıldı. Geçersiz oy sayısı ise 105 oldu. Bu sonuçlarla birlikte Özgür Özel, CHP’nin yeni genel başkanı olarak ilan edildi.

Kaynak: Haber Merkezi