AK Parti yerel seçimlerde alınan başarısızlık sonucu değişim düğmesine bastı.
Erdoğan başkanlığında yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında 7 ilin il başkanları görevden alınarak, yerlerine yeni il başkanları atandı.
***
İl başkanlarının görevden alındığı şehirler: Adıyaman, Afyonkarahisar, Erzincan, Gaziantep, Kastamonu, Osmaniye ve Zonguldak...
Gaziantep dışındaki 6 il seçimlerde AK Parti'nin kaybettiği iller.
Gaziantep ise belediyeyi kazanmasına rağmen AK Parti'nin en çok oy kaybettiği şehirler arasında.
***
Anlaşılan o ki AK Parti, mahalli seçimlerde aldığı ağır yenilgi sonrası “Değişim” adıyla başlattığı görevden alma uygulamasını, belediyeleri kaybettiği diğer illerde de uygulayacak...
Anlaşılan o ki AK Parti, mahalli seçimlerde alınan ağır yenilginin faturasını teşkilatlara kesmeye başlamış...
Anlaşılan o ki AK Parti'de seçim kaybedildiği için Eskişehir teşkilatı da diğer seçim kaybedilen illerde olduğu gibi görevden alınırsa kimse şaşırmayacak.
***
Ne diyelim?
Anlaşılan o ki AK Parti, hala seçim yenilgisinin ülkenin kötü yönetiminden kaynaklandığını hala kabullenememiş.
Anlaşılan o ki AK Parti, yanlış iktidar uygulamalarıyla hemen her kesimi mağdur ettiğinin ve bunun da seçim yenilgisine yol açtığının hala farkına varamamış.
Ve...
Anlaşılan o ki AK Parti, en tepedekilerin işi batırması yüzünden kaybedilen seçimlerin yarattığı moral bozukluğunu, en alttakilerin sırtına sarmakla yeni bir çıkış aramaya başlamış.

A K P-9

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 

KEŞKE 5 DEĞİL DE, 15-25 HATTA 35 FİRMAMIZ OLSA...

İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl belirlenen “Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu” araştırmasının 2023 yılı sonuçları açıklandı.
***
En büyük 500 firmanın açıklanmayla birlikte Eskişehir'in Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgesi ve Ticaret Oda başkanlarından birer açıklama geldi.
***
Eskişehir Sanayi Oda Başkanı, 500 büyük içinde yer alan Eskişehir'deki 19 firmayı, Organize Sanayi Bölge Başkanı 17 firmayı, Ticaret Odası Başkanı ise 5 firmayı kutladı!
***
Sanayi Odası ile Organize Sanayi Bölge Başkanları ilk 500 içinde yer alan firmalardan Eskişehir'de üretim tesisleri bulunan (Arçelik-Şişecam) gibi firmaları da saymış.
Fakat biri ya iki eksik biri ya iki fazla saymış olacak ki, biri 17 firma diğeri 19 firma tespit etmiş.
***
Ticaret Odası ise sadece Eskişehir'e ait olan 500 içindeki firmaları tespit edip, rakamı 5 firma olarak açıklayıp, kutlamış...

Eskişehirli olmayıp, Eskişehir'de üretim tesisleri olan firmaların da ilk 500 içinde yer alması elbette gurur verici.
Ancak...
Gerçek; Eskişehir'den çıkan ve ilk 500 içinde yer alan sadece 5 firmamızın bulunması galiba.
Gönül istiyor ki; ilk 500 firma içinde Eskişehirli olan firma sayısının 5 değil de, 15-25 hatta 35 olması galiba.
O D A L A R
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

SİSTEM SİZE İHTİYACINIZ OLMAYAN BİR ŞEYİ BİLE ALDIRIYORSA...

Diyelim ki arkadaşınızla buluşmak için dışarı çıkacaksınız. çok beğendiğiniz ancak pahalı diye yanından bile geçemediğiniz elbise, mağazanın 3 al 2 öde kampanyası düzenlemesi sebebiyle sizin oldu.
***
Ayakkabılarınızın da elbisenize uyumlu olması gerektiğini biliyorsunuz, değil mi? Saçlarınıza jöle sürüp, en ünlü markanın parfümünü de üzerinize boşalttıktan sonra çıkmaya hazırsınız. 
***
Yolda yürürken birbirinden güzel kafelerin ve çay bahçelerinin önünden geçtiniz. Her birinin önünde, müşterileri güneşten korumak için bulunan şemsiyeleri görüyor musunuz? Peki, şemsiyelerin üzerindeki birbiriyle yarışan dondurma veya gazlı içecek firmalarının logolarını?
***
Dışarıdaki işlerinizi hallettikten sonra eve doğru giderken aniden yağmur bastırdı. Bir de ne gördünüz? Elinde 20 tane şeffaf şemsiyeli bir adam, ‘yağmurda ıslanma, tanesi 50 lira’ diye bağırıyor. Mecburen satın aldınız ve belki bir daha kullanamayacağınız o kötü şemsiyeyle yağmurdan korunmaya çalıştınız. O sırada da ‘üşümemek ve ıslanmamak için bir araba mı alsam’ diye içinizden geçirdiniz. Döndüğünüzde ise bilgisayarınızı açıp internetten araba fiyatlarını araştırdınız.
***
İşte sizin de gördüğünüz gibi, arkadaşınızla buluşmak için dışarı çıktınız ama arabaya ihtiyacınız olduğuna inanarak eve döndünüz. Yani, para ile alakalı hiçbir iş yapmazken para gerektiren bir hayale daldınız.
Bu durumu her gün yaşıyor olabilirsiniz. Rutine dönüştüğü için de size garip gelmeyebilir. Bu noktada kapitalizm, içinize işlemiş demektir. 
***
Sizin için ihtiyaçlar yaratan, gereksinim arttıkça rekabeti ortaya çıkartan, para vererek sahip olduğunuz şeyin bir daha kullanılmamasına neden olan, hatta yeniden satın alınmasını sağlayan ve bunu hayatın sıradan bir günü olarak size yansıtan kapitalizm, aslında hikayemizin ikinci cümlesinde hayatımıza dahil olmaya başlıyor. 
***
Fazla teoriye girmeden, yalnızca bir örnekle anlattığımız kapitalizmin kısaca tanımı; isteklerinizi sadece ve sadece para ile gerçekleştirebileceğiniz, hatta asgari yaşam koşullarını bile para ile sağlayabildiğiniz ekonomik bir sistemdir.

Ve…
Kapitalizme göre; toplumda iki sınıf bulunmaktadır: yönetenler ve yönetilenler. 
Yazı çok hoşumuza gitti. Paylaşalım istedik...

Kapitalizm
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,