Malzemeler:

1-5 su bardağı un
2-1 tatlı kaşığı kuru maya
3-1 tatlı kaşığı şeker
4-1 su bardağı ılık süt
5-1 yumurta
6-7 kaşık tereyağı

Hazırlık:

1-Tereyağının 2 kaşığı ile yarım su bardağı unu tavada kavurun. Böylece iç harcınızı hazırlamış olacaksınız.

2-Kalan un ve tereyağına süt, tuz ekleyerek karıştırın.

3-Ayrı bir kapta sütün bir miktarı, şeker ve önceden kabartılmış mayayı karıştırın. Ardından unlu karışıma ekleyerek hamurunuzu yoğurun.

4-Yaklaşık bir saat kadar dinlendirdiğiniz hamuru altı eşit parçaya bölün.

5-Her parçanın ortasını açın ve içine kavrulmuş unlu karışımı ekleyip tekrar kapatın.

6-Yağlanmış tepsiye ters çevirerek yerleştirin ve elle yassıltın. Üzerini çatalla delin.

7-Bütün bezeleri aynı şekilde hazırlayıp üzerlerine yumurta sürün.

8-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Hafta sonu yurt genelinde nasıl bir hava bekleniyor? Hafta sonu yurt genelinde nasıl bir hava bekleniyor?

9-Kete tarifinizi afiyetle tüketebilirsiniz. Her lokması, sizi lezzetin eşsiz bir yolculuğuna çıkaracak. Şimdi evinizde kendi kete lezzetinizi yapmaya hazırsınız!

Editör: Sakarya Gazetesi