SÖYLEŞİ:FERİT OKTAŞ-SEVCAN DEMİRCAN 

Günü eski esnaf lokantaları usulü sabahın ilk ışıkları ile saat 04:00’de karşılayan bu işletme için asıl yoğunluk öğle saatlerinde başlıyor. Bir sonraki güne özenle hazırlanmak için de Akşam saatlerinde gelecek olan müşterilerini de düşünen Üç Kardeşler Lokantası saat 16:00’ de günü kapatıyor. Geniş yelpazede her biri birbirinden enfes çorba ve sulu yemek çeşitleri, ana yemekleri ve güne özgü değişkenlik gösteren özel yemekleri ile lezzet severleri karşılıyor.

ÜÇ KARDEŞLER LOKANTASI”

Mustafa Bey’in köklü mutfak deneyiminin geçmişten bugüne uzanan hikayesini kendisinden keyifle dinledik.

1974 yılından bugüne lezzet serüvenin içerisinde yer alan Mustafa Bey çorbadan pasta çeşitlerine kadar geniş yelpazede bilgiye sahip olarak ilerlemiştir. Kamu kuruluşlarında uzun yıllar aşçıbaşılık yapıp, 8.000 kişilik dev kadrolara yemek yaparak kendisini kanıtlayan başarılı bir aşçıdır Mustafa Bey. Şimdi Üç Kardeşler Lokantası olarak 3 sene önce oğulları ile birlikte açtıkları bu şirin esnaf lokantasında beraber çalışarak lezzet düşkünlerine hizmet vermektedirler. Babalarından edindikleri öğretileri kendi el lezzetleri ile harmanlayan oğulları da her geçen gün başarılı bir şekilde ilerlemektedirler. Üç Kardeşler, günlük 10-15 çeşit yemekleri, birbirinden lezzetli kemik suyundan hazırlanan çorbaları ve kendilerine özgü yemekleri ile lezzet severleri karşılamaktadırlar.

GEZGİNİN YORUMU

Şifalı ilikli kemiklerden hazırlanan kelle paça çorbası ile tadımımıza başladık. Kemiğin sadece kendi suyundan yapılan bu dumanı üstünde tüten çorbayı çok beğendik. Üzerine sadece kıyma ve pirinçten hazırlanan Çifteler köfteyi denedik, bu köfteyi ayrıca tatmanızı tavsiye ederiz. Her gün menülerinde yer alan özel yapım yaprak ciğeri de denemenizi öneririz. Ayrıca haftanın belli günlerinde çıkan Özbek pilavını, gerdan çorbasını ve bamya çorbası gibi geniş yelpazedeki menülerinde yer alan özel lezzetlerini de denemek gerektiğini söylemeliyiz. Bu lezzetleri taçlandıran köy sütünden hazırlanan enfes sütlacı da yemeden ayrılmayın buradan bizden söylemesi.

FİYATLARI NASIL?

Çorbalar ortalama 5-7 TL

Sulu yemekler ortalama 7-10 TL

Et yemekleri ortalama 15-18 TL

Et yemekleri ortalama 10-18 TL

Tatlı çeşitleri ortalama 6 TL

NASIL GİDİLİR?

Çamlıca Mahallesi, Ertuğrulgazi Caddesi No:27/A Telefon: 0222 340 30 30

Editör: ÜSTÜNER ÜNÜGÜR