Eskişehir'de yerel bir basına açıklamalarda bulunan Atam, BAL ligi için başvuru süresinin devam ettiğini duyurdu. Başvuru süreci, 9 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek.

Takım sayısı

Bu sezon Eskişehir’i Bölgesel Amatör Lig’de Eskişehirspor ve 2 Eylülspor temsil edecek. Bu iki takım, ilimizi ligde başarıyla temsil etmek için hazırlıklarını sürdürüyor. Başvuruların tamamlanmasının ardından, lige katılacak toplam takım sayısı belirlenecek. Bu süreç tamamlandıktan sonra, ligdeki takımların sayısı netleşecek.

Meleklerimiz sonunu getiremedi! Meleklerimiz sonunu getiremedi!

Statü belli olacak

BAL Ligi için statü ve programlamanın oluşturulacağını belirten Atam, “Fikstür çekimi, kaç grup olacak ve gruplarda kaç takım olacak gibi konular da bu ay içerisinde belli olur. Ekim ayı içerisinde de maçlar oynanmaya başlar. Transfer dönemi resmi olarak başlamış değil. Kulüpler ve futbolcular kendi aralarında bir anlaşma yapıyorlar. Lisanslama süreci daha sonra yapılır. Federasyonda bir genel kurul oldu. Amatörler statüde değişiklikler olabilir. Kitapçık çıktıktan sonra o transfer sezonunun tarihleri ve kriterleri ilan edilmiş olacak. 15 gün içerisinde kitapçık dijital ortamda yayınlanmış olur. Her şey o zaman netleşmiş olur” dedi. (
 

Muhabir: İsmail Yiğit