Malzemeler:

1-Dövülmüş buğday
2-1 kg yoğurt

Hazırlanışı:

1-Dövülmüş buğdayı bir tencerede iyice haşlayın ve yumuşayana kadar pişirin.
2-Buğday piştikten sonra, yoğurdu katı bir ayran kıvamına getirmek için çırpın.
3-Pişmiş ve kaynayan buğdayın üzerine hazırladığınız yoğurt karışımını dökün.
4-Ağır ateşte karışımı kaynamaya kadar sürekli karıştırın.
5-Kaynadıktan sonra, 10 dakika kadar kendi halinde kaynatmaya devam edin.
6-Altını kapatın ve çorbayı soğumaya bırakın.
7-Soğuduktan sonra, çorbayı saklama kabına alarak buzdolabında bir hafta süreyle muhafaza edebilirsiniz.

Servis Önerileri:

1-Çorbayı soğuk olarak servis edebilirsiniz.
2-Arzu ederseniz, üzerine pekmez ekleyerek veya tuz dökerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.

2024 yılında 302 can dostu yeni yuvasına kavuşturuldu! 2024 yılında 302 can dostu yeni yuvasına kavuşturuldu!

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi