Malzemeler:
1-Dövülmüş buğday
2-1 kg yoğurt
Hazırlanışı:
1-Dövülmüş buğdayı bir tencerede iyice haşlayın ve yumuşayana kadar pişirin.
2-Buğday piştikten sonra, yoğurdu katı bir ayran kıvamına getirmek için çırpın.
3-Pişmiş ve kaynayan buğdayın üzerine hazırladığınız yoğurt karışımını dökün.
4-Ağır ateşte karışımı kaynamaya kadar sürekli karıştırın.
5-Kaynadıktan sonra, 10 dakika kadar kendi halinde kaynatmaya devam edin.
6-Altını kapatın ve çorbayı soğumaya bırakın.
7-Soğuduktan sonra, çorbayı saklama kabına alarak buzdolabında bir hafta süreyle muhafaza edebilirsiniz.
Servis Önerileri:
1-Çorbayı soğuk olarak servis edebilirsiniz.
2-Arzu ederseniz, üzerine pekmez ekleyerek veya tuz dökerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.