Malzemeler:
1-5 adet bıldırcın
2-50 gram tereyağı
3-2 adet patates
4-1 diş sarımsak
5-1 adet yeşilbiber
6-1 adet soğan
7-Karabiber ve tuz
Hazırlık:
1-Bıldırcınların tüyleri yolunup tütsülenir ve dikkatlice yıkanır.
2-Bir düdüklü tencerenin dibine tereyağı eklenir ve bıldırcınlar yağda hafifçe kızartılır.
3-Üzerine 2 su bardağı su, doğranmış bir soğan, ezilmiş sarımsak, karabiber ve tuz eklenir. Tüm malzemeler güzelce karıştırılır.
4-Tencerenin kapağı kapatılarak bıldırcınlar 25 dakika boyunca pişirilir.
5-Bıldırcınlar piştikten sonra tencereden çıkarılır ve mini fırın tepsisine yerleştirilir.
6-Halka şeklinde doğranmış patatesler, biber ve domates dilimleri, tepsiye düzenli bir şekilde yerleştirilir.
7-Tepsi, sebzeler pembeleşene kadar fırında bekletilir.
8-Fırından çıkan lezzetli bıldırcın kebabı, bakır bir tabağa alınarak özenle servis edilir.
9-Sıcak servis yaparak, bu enfes bıldırcın kebabının tadını çıkarabilirsiniz.
Afiyet olsun!