Malzemeler:

1-5 adet bıldırcın
2-50 gram tereyağı
3-2 adet patates
4-1 diş sarımsak
5-1 adet yeşilbiber
6-1 adet soğan
7-Karabiber ve tuz

Hazırlık:

1-Bıldırcınların tüyleri yolunup tütsülenir ve dikkatlice yıkanır.

2-Bir düdüklü tencerenin dibine tereyağı eklenir ve bıldırcınlar yağda hafifçe kızartılır.

3-Üzerine 2 su bardağı su, doğranmış bir soğan, ezilmiş sarımsak, karabiber ve tuz eklenir. Tüm malzemeler güzelce karıştırılır.

4-Tencerenin kapağı kapatılarak bıldırcınlar 25 dakika boyunca pişirilir.

5-Bıldırcınlar piştikten sonra tencereden çıkarılır ve mini fırın tepsisine yerleştirilir.

Eskişehir'de hava durumu tahmini raporu! Eskişehir'de hava durumu tahmini raporu!

6-Halka şeklinde doğranmış patatesler, biber ve domates dilimleri, tepsiye düzenli bir şekilde yerleştirilir.

7-Tepsi, sebzeler pembeleşene kadar fırında bekletilir.

8-Fırından çıkan lezzetli bıldırcın kebabı, bakır bir tabağa alınarak özenle servis edilir.

9-Sıcak servis yaparak, bu enfes bıldırcın kebabının tadını çıkarabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi