Malzemeler:

1-1 su bardağı süt veya yoğurt
2-1 su bardağı su
3-1 su bardağı tereyağı
4-3 adet yumurta
5-250 g kavrulmuş fındık
6-3 su bardağı süt
7-Karbonat
8-Un

Hazırlık

1-Yumurta, bir su bardağı süt veya yoğurt, su, karbonat ve tereyağı büyük bir karıştırma kabında güzelce çırpılır.

2-Üzerine azar azar un eklenerek, baklava hamuru kıvamında bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Hamur 14-15 parçaya ayrılıp, 15 dakika kadar dinlendirilir.

3-Dinlenen hamur, ince olarak açılarak yağlanmış bir tepsiye teker teker yerleştirilir.
Her üç dört yufka arasına kavrulmuş fındık serpilir. Bu işlem, tüm hamur bitene kadar tekrarlanır.

LÖSEV 12 ay mutlu 'et'meye kararlı LÖSEV 12 ay mutlu 'et'meye kararlı

4-Yufkalar açıldıktan sonra istenilen şekilde kesilerek üzerine eritilmiş tereyağı dökülür.
Hazırlanan börek, orta sıcaklıkta önceden ısıtılmış fırında, hamur pembeleşene kadar pişirilir.
Pişen börek, fırından çıktıktan sonra süt ile yapılmış şerbeti üzerine dökülür. Şerbetin sıcaklığı böreğin üzerine döküldüğünde, börek şerbeti daha iyi çeker.

5-Süt Böreği, şerbeti iyice çektikten sonra dilimlenerek servise hazır hale gelir.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi