Malzemeler:

1-2 adet yumurta
2-½ su bardağı yoğurt
3-½ bardak süt
4-½ bardak su
5-½ bardak sıvı yağ
6-1 paket kabartma tozu (veya 1 çay kaşığı karbonat)
7-Bir tutam tuz
8-Aldığı kadar un
9-2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Temiz su hayati önem taşıyor! Temiz su hayati önem taşıyor!

Hazırlık:

1-Geniş bir karıştırma kabında, yumurtaları kırın ve üzerine yoğurdu ekleyin.

2-Ardından süt, su ve sıvı yağı da ekleyerek karıştırın.

3-Kabartma tozu (veya karbonat) ve tuzu ekleyip malzemeleri iyice karıştırın.

4-Yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 10 dakika kadar dinlendirin.

5-Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil verin.

6-Delikli bir kap üzerinde 3 parmakla bastırarak açın ve mekik şeklinde yuvarlayın. İsterseniz uç kısımlarını iri bırakabilirsiniz.

7-Geniş bir tavada veya tencerede ısınmış yağda kalbur hurmalarını kızartın. Altın rengini alana kadar pişirin.

8-Kızaran kalbur hurmalarını kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün.

9-Soğuduktan sonra servis yapabilir ve afiyetle tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi