-Partisinden istifa eden milletvekilinin kesinlikle milletvekilliği görevinden de istifa etmesi ile ilgili yasal düzenleme kesinlikle bir an önce yapılmalı...
Zira...
Hiç kimsenin, partisine verilen oyları kendi çıkarları uğruna başka partiye taşıma, yine kendi çıkarları için parti seçmenin verdiği oyları pazarlık unsuru yapma hakkı olmamalı...
***
-Bir dönem milletvekilliği yapıp, milletvekilliğinden emekli olanlara 5-6 asgari ücret tutarında emekli maaşı verilmesi uygulaması derhal kaldırılmalı.
Zira...
Devletin, halktan topladığı vergilerle bu kadar çok kıyak emekliyi sırtında taşıma sorumluluğu olmamalı.
***
-Partilerin hazine yardımı alması sona ermeli. Partilere sırf mecliste gurup kurduğu için milyonlarca lira tutarında devlet yardımı yapılmamalı...
Zira...
Vatandaşın verdiği vergiler, aynı vatandaşın hiç haz etmediği ve oy vermediği partilere "yardım" adı altında dağıtılmamalı.
***
-Milletvekilliğinden belediye başkanlığına, oda ve dernek başkanlığından apartman yöneticiliğine kadar en fazla 2-3 dönem sınırlaması acilen kanun haline getirilmeli.
Zira...
2-3 dönemden sonra işin suyu çıkmaya başlıyor.
***
-Madem herkes hizmet etme amacıyla milletvekili oluyor, demek ki bu gönüllülüğe dayanan bir iş. O halde hizmet etmeye gönüllü olan bu insanlara bu kadar maaş ve imkan kesinlikle verilmemeli.
Zira...
Milletvekilliği ömür boyu maaş alınacak, sağlık başta olmak üzere diğer bir sürü imkandan bedava yararlanılarak rahat bir hayat sürülecek bir görev olarak görülüyor.
Hal böyle ölünce asil sürünüyor, vekil ömrünün sonuna kadar Paşa'lar gibi yaşıyor.
***
Sonuç olarak yukarıda sıraladığımız bu hususlar yüzünden, vatandaş da haklı olarak siyasetin çıkar amaçlı yapıldığına, siyasetçinin de halkın çıkarları yerine kendi çıkarları için siyaset yaptığını düşünüyor
MECLİS-15
,,,,,,,,,,,,,,,,

İSMİNİ 21'İNCİ YÜZYILA TAŞIYABİLEN TEK LİDER...

Yıl 1976, UNESCO üyelerine bir öneri gelir. Öneri paketinde şöyle bir cümle yer almaktadır; “Bugün UNESCO’nun üzerinde çalıştığı bütün projelerin isim babası Mustafa Kemal’dir. UNESCO’nun 152 ülkenin devletleri aynı anda kutlasın”.
***
Birden İsveç delegesi ayağa kalkar ve şöyle söyler: “Ne yani dünyada bu kadar devlet adamı var hepsinin doğum gününü böyle kutlayacak mıyız?”
Rus delegesi ayağa fırlar yumruğunu masaya vurur ve 152 ülkenin delegelerine aynen şöyle söyler; “Genç delege arkadaşım hatırlatmak isterim ki ATATÜRK öyle dünyadaki herhangi bir lider değildir, bırakın onu bir yıl anmayı her ülke her problemimizde çare olarak aramalıyız”
***
Sonra ne mi olur?
UNESCO tarihinde ilk ve tekdir.  Hiç negatif oy yok, hiç çekimser oy yok 152 ülke şu metne imza atar; Hani İsveç delegesi var ya “ne yani” diye. O İsveç delegesi bu imzanın atıldığı gün mikrofona gelir ve aynen şunları söyler;
“Ben ATATÜRK’ü inceledim bütün ülkelerden özür diliyor ilk imzayı ben atıyorum”
***
İşte o muhteşem belgede şu yazar:
“ATATÜRK KİMDİR;
ATATÜRK ULULARARASI ANLAYIŞ, İŞBİRLİĞİ, BARIŞ YOLUNDA ÇABA GÖSTERMİŞ ÜSTÜN KİŞİ, OLAĞANÜSTÜ DEVRİMLER GERÇEKLEŞTİRMİŞ BİR İNKİLAPÇI, SÖMÜRGECİLİK VE YAYILMACILIĞA KARŞI SAVAŞAN İLK ÖNDER,  İNSAN HAKLARINA SAYGILI, DÜNYA BARIŞININ ÖNCÜSÜ, BÜTÜN YAŞAMI BOYUNCA İNSANLAR ARASINDA RENK, DİL, DİN, IRK AYIRIMI GÖSTERMEYEN, EŞİ OLMAYAN DEVLET ADAMI, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KURUCUSU”
***
Prof. İlknur GÜNTÜRKÜN KALIPÇI’nın da söylediği gib Mustafa Kemal ATATÜRK dünya döneminin liderleri içerisinden 21’inci yüzyıla geçebilen tek liderdir. Üstelik diğer liderler kendi halkları tarafından yok edilmenin acısını yaşamışken, o hala halkının ve dünyanın nabzında en büyük canlılığıyla, sevgisiyle, saygısıyla hala yaşayabilen dünyadaki tek liderdir.
***
Ulu Önder MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü, ölüm yıldönümünde, bir kez daha saygı sevgi ve her geçen yıl daha da büyüyen bir özlemle anıyorum...
ATATÜRK-9
,,,,,,,,,,,,,,,,

AK PARTİLİLER BAKIN NEYE TAKILMIŞ?

Nebi Hatipoğlu İYİ Parti'den istifa etti, yakasına törenle AK Parti rozetini taktı...
Yeni parti rozetini de takar takmaz yaptığı konuşmada önce "AK Parti ailesine dahil olma imkanını şahsıma bağışladığı için Cumhurbaşkanımıza teşekkürü bir borç bilirim" dedi.
Ardından da...
AK Partiye geçişi sürecini ciddiyetle yürüten genel başkan vekili Efkan Ala'ya, meclis sanayi komisyonu Başkan'ı Mustafa Varank'a ve Eskişehir milletvekili Ayşen Gürcan'a teşekkür etti.
Nebi Hatipoğlu'nun teşekkür ettiği isimler arasında Eskişehir'in diğer milletvekili Fatih Dönmez'in olmayışı dikkatlerden kaçmamış...
AK Partililer de bu duruma resmen takmış...
Herkes birbirine "Acaba neden?" diye sorar olmuş...
Hatipoğlu AK Partiye geçiş süreciyle ilgili teşekkür ettiği isimler arasında belki de Fatih Dönmez'in ismini söylemeyi unuttu...
Belki de ismini kasıtlı geçirmedi; bilemiyoruz...
Ama bu konu üzerinden AK Parti'de türlü türlü yorumlar yapılmaya başlamış bile...
NEBİ-13
,,,,,,,,,