Yangın tatbikatı gerçeği aratmadı Yangın tatbikatı gerçeği aratmadı

 Âşık Veysel Parkı’nın yanı sıra aynı bölgeye toplam 643 dönümlük yeni yeşil alan kazandırılacağını söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Toplam 3 milyon metrekare olan yeşil alan kazandırma hedefimize doğru da hızla ilerliyoruz” dedi.

Sanayileşmeye bağlı olarak özellikle 1980’li yıllardan sonra yaşanan hızlı nüfus artışı ve çarpık yapılaşma ile ‘yeşil’ kimliğinden giderek uzaklaşan Bursa, Büyükşehir Belediyesi’nin projeleriyle yeniden yeşil görüntüsüne kavuşuyor. Millet bahçelerinin yanı sıra mahallelere kazandırılan küçük ölçekli parklarla Bursa’ya nefes aldıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım İlçesine kazandırılan 32 bin metrekarelik Âşık Veysel Parkı ve Gençlik Merkezi’ni düzenlenen törenle hizmete açtı. Kafeterya, basketbol sahası, sokak oyunları alanı, çocuk oyun alanları, piknik alanları, bisiklet parkuru ve yaya yürüyüş yolları ile park, bölge sakinlerinin yeni buluşma noktası olacak. Park içerisinde yer alan Gençlik Merkezi de bölge gençleri için cazibe merkezi hâline gelecek. Aynı anda 50 kişinin yararlanabileceği Gençlik Merkezi’nde, zengin kütüphane, ücretsiz internet ve ikramlarla gençlere konforlu ve güvenli bir ortamda ders çalışma imkânı sunuluyor.

Yıldırım İlçesi Yiğitler Mahallesi’ndeki Âşık Veysel Parkı ve Gençlik Merkezi’nin açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa Milletvekilleri Mustafa Varank, Emine Yavuz Gözgeç, Emel Gözükara Durmaz, İl Başkanı Davut Gürkan, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Hedef, 3 milyon yeşil alan

Âşık Veysel’in ‘Her kim ki olursa bu sırra mazhar, dünyaya bırakır ölmez bir eser, gün gelir Veysel’i bağrına basar, benim sâdık yârim kara topraktır’ sözleriyle konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu yılın halk ozanımızın vefatının 50. yıl dönümü dolayısıyla hem UNESCO hem de Cumhurbaşkanlığı tarafından ‘Âşık Veysel’ yılı ilan edildiğini hatırlattı. Topraktan ilham alarak parka ve parkın içindeki gençlik merkezine Âşık Veysel adını verdiklerini belirten Başkan Alinur Aktaş, dünyaya gönül gözüyle bakan şairin adını yaşatmak istediklerini ifade etti. Bursa’ya birçok yeşil alan kazandırdıklarını ve kazandırmaya da devam ettiklerini anlatan Başkan Alinur Aktaş, “Kur’an-ı Kerim’de birçok şey tabiat üzerinden insana anlatılır ve tasvir edilir. Rabbimiz bize cenneti anlatırken ‘yemyeşil’ ifadesini kullanır. Nehirlerden, ırmaklardan, pınarlardan bahseder. Bu sebeple bu denli kıymetli olan tabiatı özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin gözünde eski ihtişamına kavuşturmak istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi ‘tabiata, çevreye ve hayata dair bakış açımızı düzeltmezsek, dünya yaşanılır bir yer olmaktan tamamen çıkacaktır’. Bu alan Orman Bakanlığı’na ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait mahallenin ortasında yer alan baş belası bir yerdi. Öncelikle burayı Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni tahsis etmekle işe başladık. Toplam 3 milyon metrekare olan yeşil alan kazandırma hedefimize doğru da hızla ilerliyoruz. Yaklaşık 32 dönümlük parkımızı, kafeterya, basketbol sahası, sokak oyunları alanı, çocuk oyun alanları, piknik alanları, bisiklet parkuru ve yaya yürüyüş yolları ile bölge sakinlerinin buluşma noktası haline getirdik. Adına da Âşık Veysel Parkı dedik. Aynı anda 50 kişinin yararlanabileceği Gençlik Merkezi’nde de zengin kütüphane, ücretsiz internet ve ikramlarla gençlere konforlu bir alan oluşturuyoruz” diye konuştu.

Editör: Sakarya Gazetesi