Müziğe olan ilgisi ortaokul yıllarında başlamış, bu dönemde ilk bestelerini yapmıştır. 12 yaşında iken Edirne'de radyoculuk yapmaya başlamış ve on yıl boyunca bu alanda faaliyet göstermiştir. Radyoculuk deneyimi, müzik hayatına girişinde önemli bir rol oynamıştır. İlk albümündeki iki şarkı haricindeki kayıtlarını, radyoda çalıştığı stüdyoda gerçekleştirmiştir.

Müzik kariyerine adım atabilmek için İstanbul'a gelen Cem Adrian, 2003 yılında Serkan ve Efkan Erdal ile birlikte "Mystika" adlı etnik müzik grubunu kurarak çeşitli mekanlarda sahne almıştır.

2004 yılında bir kafede çalıştığı sırada Fazıl Say'ın bir arkadaşı ile tanışma fırsatı bulmuş ve hazırladığı demosunu Fazıl Say'a ulaştırmıştır. Say, Cem Adrian'ın sesini beğenmiş ve ona Bilkent Üniversitesi'nde özel öğrenci statüsünde eğitim alma imkanı sağlamıştır.

Ses genişliği 4.5 oktav olan Adrian, ses telleri açısından ortalamadan üç kat daha uzun bir özellik taşımaktadır.

2005 yılında "Ben Bu Şarkıyı Sana Yazdım" adlı albümüyle müzik dünyasına adım atan Adrian, 2006 yılında "Aşk Bu Gece Şehri Terk Etti" albümünü çıkarmıştır. Müzisyen, genellikle enstrüman kullanmadan sadece vokal kayıtlarıyla dikkat çekmiştir. Kendi yapımcılığını üstlendiği albümlerinde farklı vokal kayıtları ve elektronik altyapıları birleştirmiştir.

Cem Adrian'ın albümleri şunlardır:

Kışlık salçalar kaynamaya başladı Kışlık salçalar kaynamaya başladı

Ben Bu Şarkıyı Sana Yazdım Albümü (2005)
Aşk Bu Gece Şehri Terketti Albümü (2006)
Essentials / Seçkiler Albümü (2008)
Emir Albümü (2008)
Kayıp Çocuk Masalları Albümü (2010)
Siyah Bir Veda Öpücüğü Albümü (2012)
Sen Yağmurları Sevdiğinde Single (2012)
Şeker Prens Tuz Kral Albümü (2013)
Cam Havli Albümü (2014)
Sana Bunları Hiç Bilmediğin Bir Yerden Yazıyorum Albümü (2014)

Editör: Sakarya Gazetesi