Papua Yeni Gine’de kabileler arasında çatışma! Papua Yeni Gine’de kabileler arasında çatışma!

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi arasındaki görüşmeye ilişkin Beyaz Saray tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, görüşmenin ABD ile Çin arasındaki iletişim kanallarını açık tutmak ve ikili ilişkileri sorumlu bir şekilde yönetmek amacıyla devam eden çabalar çerçevesinde gerçekleştirildiği aktarıldı.
Söz konusu seyahatin Sullivan’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak Çin’e gerçekleştirdiği ilk seyahat olduğu belirtilen açıklamada, “Taraflar, ikili, bölgesel ve küresel meselelerin geniş yelpazesinde samimi, özlü ve yapıcı görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmede, uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele, askeri iletişim ve yapay zekaya ilişkin güvenlik ve risk konuları dahil olmak üzere Woodside Zirvesi’nde verilen taahhütlerin uygulanmasında kaydedilen ilerleme ve ileride atılacak adımlar ele alındı. Her iki taraf da iletişim kanallarını açık tutma çabalarını memnuniyetle karşıladı ve önümüzdeki haftalarda liderler düzeyinde bir telefon görüşmesi planlamayı kabul etti” denildi.
Açıklamada, Sullivan ve Wang’ın, düzenli ve sürekli askeri iletişimin önemine vurgu yaptıkları, yasadışı sentetik uyuşturucu akışını azaltmak, düzensiz göçmenlerin iadesine devam etmek ve güvenlik güçlerinin işbirliğini güçlendirmek için atılacak adımları görüştüğü belirtildi.

Kaynak: İHA