Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin 28. Dönem 2. Yasama yılındaki çalışmalarında milletvekillerine kolaylıklar dileyen Erdoğan,"Komisyonlarda ve Genel Kurulda önümüzdeki dönem de ülkemize önemli katkıları olacak çok sayıda düzenleme görüşülüyor veya görüşülmeyi bekliyor. Bunlardan biri de geçtiğimiz günlerde Meclis’e sunduğumuz 2024-28 yıllarına kapsayan 12. Kalkınma Planıdır. Milletimize taahhüdümüz olan 2053 vizyonumuzun ilk adımı mahiyetindeki bu planın odağında elbette Türkiye yüzyılı hedefi vardır. Türkiye yüzyılında çevreye duyarlı, afetlere dayanıklı, ileri teknolojiye dayalı yüksek katma değer üreten, geliri adil paylaşan, istikrarlı, güçlü ve müreffeh bir gelecek için attığımız bu önemli adımın tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Yine geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı olarak Meclis’e sunduğumuz bir diğer önemli düzenleme de 2024 bütçesidir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin altıncı bütçesi olan bu teklifi orta ve uzun vadeli ekonomik hedeflerimizin hem habercisi hem tamamlayıcı bir adım olarak görüyoruz. Bütçemizin temel önceliği elbette depremde yıkılan şehirlerimizin ayağa kaldırılması ve diğer şehirlerimizin depreme hazırlanması çalışmalarıdır.

Eğitimdeki sorunlara sert eleştiri Eğitimdeki sorunlara sert eleştiri

Maalesef ülkemizde bir kesimin milletimizin yaşadığı sınamaları çabucak unutmak, daha kötüsü de unutturmaya çalışmak gibi bir zaafı vardır. Aslında bu zaaf değil, bilinçli ve kötü niyetli bir taktiktir. Biz tam 8,5 ay önce 11 ilimizde büyük can ve mal kaybına yol açan, 14 milyondan fazla insanımızı etkileyen 6 Şubat depremlerinin acısını ilk günkü tazeliğiyle yüreğimizde hissediyoruz, hissetmeye devam edeceğiz. Zihni iğdiş edilmemiş, kalbi nasırlaşmamış, insanlığını kaybetmemiş hiç kimsenin bu acıyı unutmasının mümkün olmadığına inanıyoruz" dedi.

Ey İsrail, sen bir örgüt olabilirsin, çünkü bu Batı’nın sana borcu çok, ama Türkiye’nin sana borcu yok”

İsrail’e ve dünyaya seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Toplantılar yapıyorlar, son yaptıkları toplantıda yine bir araya geldiler, tüm Batı Hamas’ı bir terör örgütü olarak görüyor. Şimdi buradan sesleniyorum; ey İsrail, sen bir örgüt olabilirsin, çünkü bu Batı’nın sana borcu çok, ama Türkiye’nin sana borcu yok. Ve Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren, evet, bir kurtuluş ve bir mücahitler grubudur. İsrail ne yapıyor? Çocukları öldürüyor ya. O çocukların halini gördük, neler yaptıklarını gördük. Biz bu çocukların öldürülmesine, bunların paramparça edilmesine asla müsaade edemeyiz, çünkü biz insanlıktan nasibimizi aldık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Davos’taki diyaloğunu hatırlatarak,”Ben bunu Davos’ta o zamanki Başbakanlarına söylemiştim, siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz demiştim. Zira babasının böğrüne sığınmış o çocuğu nasıl kurşunladıklarını biliyoruz. Ve o günden bu yan Davos’a bir daha gitmedim. Ve o gün benimle beraber olan iki arkadaş, işte bir tanesi de bugün yine bir siyasi partinin başında, bir diğeri de bir diğer siyasi partinin başında, onlar da arkamdan geliyorlar, onların arkasında da yine bizim arkadaşlar. Ne diyorlar biliyor musunuz? İşte şimdi yandık. Ben öyle dedim ya, işte şimdi yanmışız. Ne oldu, yandık mı? Biz dimdik ayaktayız, dimdik ayakta. Ama siz yandınız, siz hiçbir şeye yar olmadınız ve olmayacaksınız da. Yani CHP’nin koltuğuna sığınmak size hiçbir şey katmayacak ve katmadı. Biz ize bu yolda evvel Allah dimdik yürüyoruz. Ben hayatımda bir kere bu Netanyahu denilen adamın elini sıktım. Nerede? Kendi evimizde, Türk Evi’nde Amerika’da” açıklamasını yaptı.

Editör: Sakarya Gazetesi