Eskişehir'de öğrencilerin ihtiyaçları karşılanıyor! Eskişehir'de öğrencilerin ihtiyaçları karşılanıyor!

Mükemmel tadı ve görüntüsüyle işte İzmir Köfte tarifi!

Malzemeler:

500 g orta yağlı koyun kıyması
3-4 adet domates veya 3 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası
4-5 adet patates
Sıvı yağ
3 dilim bayat ekmek içi
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Karabiber
Kimyon
Tuz

İzmir köfte 2
Yapılışı:

İki defa çekilmiş kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmek içini, tuz, karabiber, kimyon ve ince doğranmış maydanozu ekleyin.
Tüm malzemeleri iyice yoğurun.
Elinizi ıslatarak oval şekilde köfteler hazırlayın.
Patatesleri soyun ve elma dilimi ya da yuvarlak dilimler halinde kesin.
Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın ve patates dilimlerini hafifçe kızartın. Kızaran patatesleri bir tepsiye ya da geniş bir tencereye alın.
Aynı tavada, hazırladığınız köfteleri her iki yüzü de hafif altın sarısı olana kadar kızartın. Kızaran köfteleri kızarttığınız patateslerin üzerine yerleştirin.
Tavada kalan yağa kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesleri ekleyin. Eğer domates salçası kullanıyorsanız, salçayı biraz su ile sulandırıp tavaya ekleyin.
Domatesleri ya da salçayı, suyunu çekene kadar kavurun ve üzerine bir bardak su ekleyip kaynatın.
Bu sosu köfte ve patateslerin üzerine dökün.
Ocağın üzerinde ya da önceden ısıtılmış 180°C fırında yemeği 15 dakika kadar pişirin.
İzmir köfteniz hazır! Yanında pilav veya salata ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi