Binada, kasaba sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak bir dizi hizmet bulunmaktadır. Bu hizmetler arasında kilise, postane, market ve okula giden bir tünel de bulunmaktadır. Aynı binada yaşayan 318 kişi, bu olanaklardan faydalanabilmektedir.

Kasaba sakinleri neden bu binada yaşadığı sorusuna Jenessa Lorenz, bu durumun mülk sahibi olamama nedeniyle olduğunu açıklamıştır. Çoğu mülk demiryoluna aittir ve bu nedenle insanlar ev sahibi olamamaktadır. Bu durum, kasaba sakinlerinin aynı binada yaşamalarına yol açmıştır.

Selçuklulardan günümüze uzanan lezzet! Selçuklulardan günümüze uzanan lezzet!

Market ve karakol 

Bunun yanı sıra, binada bir market ve polis karakolu gibi önemli hizmetlerin de bulunduğu belirtilmektedir. Whittier kasabasının tarihi, İkinci Dünya Savaşı sırasında inşa edildiği döneme dayanmaktadır. Kasaba, askeri bir sığınak olarak kullanılmıştır. İkinci Dünya Savaşı'nın ardından birçok kişi kasabayı terk etmiş olsa da 1964 depremine kadar hala büyük bir nüfusu vardı.

PNWagyXOPEmi6FpXT9k4RA

Kasabada yaşayanların çoğunun yaşlı insanlar olduğu belirtilmektedir. Genç nüfusun oldukça sınırlı olduğu ve birçok kişinin burada büyüdüğü açıklanmıştır. Yaz aylarında çeşitli açık hava etkinliklerine katılabildikleri, ancak kışın hava koşullarının zorlu olduğu ve aktivite seçeneklerinin sınırlı olduğu ifade edilmiştir.

Sıradışı bir yaşam 

Sonuç olarak, Whittier kasabası, sıradışı bir yaşam tarzına sahip bir kasaba olarak öne çıkmaktadır. Tüm sakinlerin aynı binada yaşadığı ve birçok temel hizmetin bu binada sunulduğu bu kasaba, ilginç bir yerleşim birimidir."Alaska'nın Whittier Kasabası: Tüm Sakinlerin Aynı Binada Yaşadığı İlginç Yerleşim Yeri"

Editör: Sakarya Gazetesi