Ekşili köfte malzemeleri nelerdir?

•250 gram kıyma
•Yarım çay bardağından bir parmak fazla ince bulgur veya pirinç
•Karabiber, kimyon, yenibahar, kekik, nane, tuz
•2 su bardağı yoğurt
•1 tepeleme çorba kaşığı un
•1 yumurtanın sarısı
•1 limonun suyu
•½ litre su
•1 adet et bulyon

Ekşili Köfte Nasıl Hazırlanır?

Köfteleri Hazırlama:

Selçuklulardan günümüze uzanan lezzet! Selçuklulardan günümüze uzanan lezzet!

•Kıyma, bulgur ve baharatları bir kaba alıp, 5-8 dakika boyunca iyice yoğurun.
•Bir tepsinin tabanını un ile kaplayın.
•Yoğurduğunuz harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun ortasında yuvarlayın. Gerekirse avucunuza biraz su sürebilirsiniz.
•Yuvarladığınız köfteleri un kaplı tepsiye dizin.

Köfteleri Pişirme:

• Köfteler hazır olduktan sonra, büyük bir tencereye 1 buçuk litre su koyun ve kaynatın, ardından et bulyonunu ekleyin.
Terbiyeyi Hazırlama:
•Geniş bir kaba yoğurdu alın, üzerine unu eleyin, bir yumurta sarısını ve limon suyunu ekleyin.
•Karışımı iyice karıştırın ve kaynayan köftelerin suyundan iki kepçe sıcak suyu yavaşça ve sürekli karıştırarak terbiyeye ekleyin.
•Hazırladığınız terbiyeyi yavaşça ve karıştırarak köftelerin üzerine ekleyin.
•Karışımı ara sıra karıştırarak 20-25 dakika pişirin.

Servis:

•Pişen yemeğin üzerine, istediğiniz miktarda yağda hazırlayacağınız nane ve kırmızı biberli sosu dökün. Tuzunu da bu aşamada ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!
 

Muhabir: Merve Pınar