Her yıl Kurban Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı'nda olmak üzere 2 kez emeklilere ödenen ikramiyeye, Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle bir ek ödeme daha yapılması planlanıyor. Emekli maaşı alan vatandaşlar araştırmalarını sürdürerek 29 Ekim emekli ikramiyesi ödeme tarihlerini merak ediyor.

para-1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre, emeklilere Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ikramiye verileceği duyuruldu. Bu ek ödeme, emekli maaşı alan ve fiilen çalışmayan emeklilere yönelik bir jest olarak planlanıyor. İkramiye ödemesi çalışan emeklilere yapılmayacak.

Emekli ikramiyesi öde

Emeklilere 29 Ekim Bayram ikramiyesi müjdesi var mı? Emeklilere 29 Ekim Bayram ikramiyesi müjdesi var mı?

PARAmesinden kimlerin faydalanabileceği konusunda da belirli kriterler öngörülüyor. Dul ve çocuksuz emeklilerin yüzde 75'i, dul ve çocuklu emeklilerin yüzde 50'si, yetim emeklilerin ise yüzde 25'i oranında bu ikramiyeden yararlanması bekleniyor.

para-10

Toplam maliyeti 61 milyar TL'yi aşan bu ödemelerin, Kasım ayının ilk yarısından itibaren emeklilerin hesaplarına yatırılması planlanıyor. Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi, emeklilere bir seferliğine mahsus olacak ve sadece bu yıl için ödenecek.

para-11

Özellikle emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları hafifletmeyi amaçlayan bu ek ödeme, emekliler arasında memnuniyetle karşılanmış ve araştırma konusu haline geldi. İkramiye ödemesinin emeklilere ne zaman yapılacağına dair detaylar ve resmi duyurular yakın bir tarihte beklenmektedir.

Editör: Sakarya Gazetesi