Enflasyon oranlarını değerlendiren Ali Paşa Şanlı, “Bugün yeni enflasyon rakamları açıklansa da dahi, gerçek yaşamda yüzde 150-200'ler oranında hissediliyor ve yaşanıyor. Bakanların açıklamalarına bakılırsa Temmuz ayında yapılacak maaşlardaki "kayıpların telafisi düzenlemesi kök maaşlar üzerinden yapılacaktır. Bu durumda kök maaşı 8 bin liranın altında olan altı milyona yakın işçi ve bağkur emeklilerinin aylık maaşı hiç atmayacak, yine 10 bin lirada kalacaktır. Geri de kalan emeklilerin maaşı ise yüzde 20-25 aralığında artışlarla yine açlık sınırının altında kalmış olacak” dedi.

Aklımızla oynuyorlar

Şanlı, “Memur emeklilerinin maaşlarında ise; açıklamalara bakılırsa yüzde 20 dolayındaki artış, kayıpların telafisini karşılamaktan çok uzaktır. El insaf, El merhamet. Hali hazırda iktidarın bizler için, maaş artışı dediği şey, zam veya maaş artışı değil, açlık ve sefalettir. Şimdiden iktidar bir çok kaleme zam yapmaya başladı. Enerjiye en çok ihtiyaç duyulan bu mevsimde, elektriğe yüzde 38 zam yapıldı bile. 1 Temmuz'dan geçerli denerek, ilk 6 ay için düşük enflasyon hesabı oyununu, göz göre göre kurnazca sergilemekten çekinmediler. Aklımızla oyun oynuyorlar” şeklinde konuştu.

Elektrik, su, doğalgaz ve internet aboneliklerinde yeni dönem! Elektrik, su, doğalgaz ve internet aboneliklerinde yeni dönem!

Muhabir: Ömer Faruk Mengi