Eskişehirspor için umutlu yarınlar

Eskişehirspor genel kurulunda söz alan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer,  “Eskişehirspor için en umutlu yarınların başlangıcında olduğumuza inanıyorum” dedi. Çakırözer, “ Herkes elini taşın altına elini koymaktadır. Belediyelerimize haksız bir şekilde yüklenmeye gerek yok. Eskişehirspor siyaset üstü olmalıdır. Şeffaf, hesap verebilir ve siyaset üstü olan bir yönetim başarılı olur. Eskişehirspor konusunda üzerime düşenleri her zaman yapmaya hazırız. Erkan Kocaya teşekkür ediyorum, Ulaş Entok ve ekibine de hayırlı olsun diyor, başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi. 

Eskişehirspor başkanından Milli Takıma destek! Eskişehirspor başkanından Milli Takıma destek!

Eskişehirspor'u ayağa kaldıracağız

Eskişehirspor genel kurulunda söz alan CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan,  “Sorunları oluşturan nedenleri tespit edip bu sorunları ortadan kaldırmak gerekiyor” dedi. Arslan, “Eskişehirspor’un uçan kuşa borcu var. Yüzünü hatırlamadığımız futbolculara borç var. Eskişehirspor düştüğü yerden ayağa kalmasını bilen bir kulüp haline gelmelidir. Bunu hayata geçirmek zorundayız. Bu kentte Eskişehirspor’u ayağa kaldıracak güç var. Etkili çözüm ve stratejiler bulmamız lazım. Bu genel kurul kurtuluşun başlayacağı genel kurul olacaktır. Ben buna inanıyorum. Ben de bir Eskişehirli olarak üzerime düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumu ifade etmek istiyorum” dedi. 

Herkesin ortak noktası

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Eskişehirspor genel kurulunu yakından takip etti. Genel kurul salonunda delegelere seslenen Başkan Ünlüce,  Eskişehirspor herkesin ortak markası olduğunu vurguladı.  Ünlüce, “Bir süredir istişare toplantıları gerçekleştirdik. Hep beraber konuştuk. Yeni seçilecek yönetimin her zaman yanındayız. Burada şu parti bu parti dememek gerekiyor. Burada olan olmayan herkesin yeni yönetime destek vermesi lazım. Eskişehirspor’u güzel noktalara getirmemiz lazım. Mali disiplini sağlayarak bu ağır reçetenin altından kalkmamız gerekiyor. Eskişehirspor için umarım yeniden kurtuluşun meşalesi yanmış olur. Elbette geçmişte çok hatalar oldu. Hatalardan ders almak için hataları konuşmak lazımsa da bu konuşmalar bizi dibe çekmemeli. Eskişehirspor hepimizin ortak markası. Bu kongrenin geleceğe ışık ve umut olmasını diliyorum. Eskişehirspor’a emek vermiş tüm yöneticilere teşekkür ediyorum. Ulaş Entok Başkanımıza da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

İlk hedef profesyonel ligler

Eskişehirspor genel kurulunu yakından takip eden  Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Siyah Kırmızılı kulübün siyaset üstü bir oluşum olduğunu vurguladı.  Ulaş Entok ve ekibinin  gövdesini taşın altına koyduğunu belirten Başkan Kurt,  “Umarım başarılı bir yönetim sergileyerek hedeflerimizi gerçekleştirir. İlk hedef Profesyonel liglere dönmek. İkinci hedef şeffaf ve hesap veren bir yönetim olması. Üçüncü hedef de yerli futbolcu ve teknik direktörlerle içli dışlı olunması. Son olarak da borç azaltan bir yönetim olması. Eskişehirspor’dan alacağı olanlara sesleniyorum. Fedakarlık yapmanız lazım. Selami Vardar Eskişehirspor’u aldığında alacaklılar ile sorunu çözdü. Bu borcun ödenmesi mümkün değildir. Taraftar taraftarsa bu işe el koyacak. Bu işe el koyarsa da hesabını soracak. Hesap sorulmadığı için eski yöneticiler burada yok. Herkesin aklını başına toplaması lazım. Seçilecek yönetime herkes destek olmalı ifadelerini kullandı. 

Eskişehirspor için fedakarlıklar yapılmalı

Eskişehirspor Kulübü’nün Olağanüstü Genel kurulunda bir konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, kulüpten alacağı olanların fedakarlık yapması gerektiğini belirtti. Başkan Ataç, “ Bir süredir birlikte toplantılar yapıyoruz. Burada alacağı olanların çok fedakarca geri çekilmesi lazım. Bugün yeni yönetim çıkacak, hepimiz onları destekleyerek en azından amatör kümeden yükselmeliyiz. Şehir dışına gittiğimizde Eskişehirspor'u sorduklarında bir cevap veremiyoruz. Bu gönül birliğiyle Eskişehirspor'u bu kümeden yukarı kümeye yükseltelim, ondan sonra tekrar oturur konuşuruz. Hep birlikte karar veririz. Ben yeni seçilen yeni yönetim kuruluna başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Sözde değil özde birlik

Eskişehirspor Kulübünün Olağan Mali ve Olağanüstü Seçimli Genel Kurulunda konuşan AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak,  Eskişehirspor için sözde değil, özde birliğin sağlanması gerektiğini vurguladı. Albayrak, “Ne olursa olsun Eskişehirspor, her şeyin üstünde duruşu olan bir durumdur. Burada altını çizmek istiyorum, birlik ve beraberliğin olduğu her yerde her zaman başarı vardır. Birlik ve beraberliğin olmadığı yerde ise dağılma ve kaybetmek vardır. lütfen burada sözde değil, özde beraberliği, özde samimi duyguları ortaya koyarak "Ben ne yapmalıyım?" derken her şeyi ortaya koyarak gitmemiz gerekiyor. Ulaş kardeşimizi de bu süreçte  yalnız bırakmamamız gerekiyor ki bu takım hareketlensin, ayaklansın. Ondan sonra inşallah şampiyonlukları hep beraber kutlamış oluruz” ifadelerine yer verdi. 

Muhabir: Burak Akın