Görmezden geliniyor

Bakan Uraloğlu’nun verdiği yanıtı değerlendiren Eskişehir Milletvekili Süllü, “Sayın Bakanın verdiği yanıt merkezi yönetimin Eskişehir’i ve ‘ölüm yollarını’ bir kez daha görmezden geldiğini ortaya koymaktadır.

Soru önergesi veriyoruz

Çevre Yolu üzerinden şu anda Eskişehir Çevre Yolu’nun üzerindeyiz ve inanılmaz bir trafik sıkışıklığı var” diyen Süllü, “Biz sürekli şehrin tüm dinamikleri ile birlikte, Sanayi ve Ticaret Odaları olarak bir talebimiz var. Yıllardır bu talebimizi yineliyoruz. Diyoruz ki ‘Eskişehir’in çevre yolu sorunu çözülsün.’ Ve sürekli soru önergesi veriyoruz” dedi.

 Mağduriyet devam edecek

Çevre Yolunun yapım çalışmaları için 2007 yılında dönemin Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak tarafından adım atılacağının açıklandığını kaydeden Süllü, “Bakan Uraloğlu’nun Çevre Yolu ile ilgili verdiği yanıt üretim yapan, ürünlerinin nakliyesini gerçekleştiren tüccar ve sanayicimizi, aynı zamanda bu yolu kullanmak zorunda olan vatandaşlarımızı mağdur etmeye devam edecektir” dedi.

Akıbeti belli değil

Milletvekili Süllü’nün Seyitgazi-Kırka Yolunun durumuna ilişkin sorusuna ise Bakan Uraloğlu, “Tek yol olarak trafiğe hizmet veren güzergâhın Seyitgazi-Kırka arası 28,5 km’sinin bölünmüş yol yapım ihalesinin gerçekleştirildiği ve ihale sürecinin devam ettiği” yanıtını verdi. Süllü, “Eskişehir-Alpu Yolunun akıbeti belirsizken, sathi kaplamalı tek yol olarak devam eden Alpu-Mihalıççık yolu işi de Eskişehir-Alpu Yolunun tamamlanmasına bağlanmış durumda” dedi.

Editör: Sakarya Gazetesi