Alınan karar, şehir genelinde çevre temizliğini artırmayı ve vatandaşları daha duyarlı hale getirmeyi amaçlıyor. Yeni uygulamanın gelecek hafta itibariyle başlayacağı duyuruldu.
Sigara İzmariti Kaynaklı Kirliliğe Son
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, temizlik ekiplerinin çalışma yükünün artmasından dolayı alınan kararın zorunlu hale geldiğini belirtti. Kurt, "Temizlik çalışanlarımız sigara izmariti toplamaktan başka bir iş yapamaz hale geldi. Artık acımayacağız ve yere izmarit atanlara ceza yazacağız" ifadelerini kullandı.
Denetimler Artacak
Yetkililer, şehir genelinde zabıta ekiplerinin denetimlerini sıklaştıracağını ve ceza miktarlarının kamuoyuna duyurulacağını belirtti. Yeni düzenleme ile birlikte, vatandaşların çevreye karşı daha duyarlı hale gelmesi bekleniyor.
Vatandaşlardan Destek Bekleniyor
Eskişehir'de başlatılan bu uygulamanın başarılı olması için vatandaşların da desteği önem taşıyor. Belediyeler, halkın konu hakkında bilinçlendirilmesi için farkındalık kampanyaları düzenlemeyi planlıyor.
İzmarit Atanlara Kesilecek Cezalar
Ceza miktarlarının caydırıcı olması hedeflenirken, belediyeler yeni uygulamanın detaylarını yakın zamanda kamuoyuna duyuracak. Denetimlerin artması ve cezaların uygulanmasıyla birlikte Eskişehir'in daha temiz bir şehir olması bekleniyor.