Etkinliğin açılışında konuşan Başkan Ataç, “Eskişehir'de özel bir kültür oluşturuldu. Bu özel kültürün oluşturulmasına siz Eskişehirliler destek verdiniz, sahip çıktınız ve bugünlere getirdiniz” dedi.

2 bin yıllık su kemerleri gün yüzüne çıkartılıyor 2 bin yıllık su kemerleri gün yüzüne çıkartılıyor

Tepebaşı Belediyesi, yıllardır uluslararası ölçekte sürdürdüğü 3 büyük sanat etkinliğini bu sene 'Sanat Tepebaşı'nda' adı ile bir arada gerçekleştiriyor. Etkinlik öncesinde 12. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması'nın onur konuğu Tuna Kiremitçi, okurları için kitaplarını imzaladı. Törende ilk konuşmayı Uluslararası Şiir Buluşması Sanat Direktörü Haydar Ergülen yaptı. Ergülen, "Bu şehre her şey çok yakışıyor. Şiir de yakışıyor, sanat da yakışıyor. Demokrasinin, laikliğin, cumhuriyetin en çok yakıştığı kentlerden birisi Eskişehir. Başkanlarımız da bu kente çok yakışıyor, Ahmet Başkan da çok yakışıyor. Bu yıl şehrimizin de çocuğu olan Tuna Kiremitçi onur konuğumuz. Demokrasinin, cumhuriyetin, laikliğin Eskişehir'den tüm Türkiye'ye yayılmasını diliyorum” dedi.

“Eskişehir bir fark oluşturdu”

Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu Sanat Direktörü Prof. Bilgehan Uzuner, “Yaklaşık 20 yıl birlikteliğimizde sanat çalışmalarına başkanımız sayesinde zemin oluşturuldu. Eskişehirliler de sanata yakınlık göstererek fark oluşturdu. 16 kere Pişmiş Toprak Sempozyumu yaptık. Bu şiir günlerinde, sanat çalıştaylarında da Tepebaşı Belediyesi 30'dan fazla ev sahipliği yapmış. 400 günün üzerinde sanatçılar ağırlanmış, kentli ile sanatçı buluşmuş. Bu inanılmaz bir ev sahipliği, inanılmaz bir birliktelik. 700'ün üzerinde kazandırılan sanat eseri var. Müthiş bir katkı var. Eskişehir bir fark oluşturdu. Kent ve kentli olmanın farkını oluşturdu. O yüzden bütün emeği geçen tüm Eskişehirlilere teşekkür ediyorum. Tepebaşı Belediyesi'nin bu zemini özveriyle hazırlayan ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ahmet Ataç Başkanımız sayesinde tutarlılıkla sanata destek verildi. İyi ki var. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA