Yıllardan beri süregelen bir gelenek haline gelen mısır, şeker ve su karışımıyla hazırlanan ve kış aylarının vazgeçilmezi haline gelen boza, özellikle soğuk günlerde tercih edilen bir içecek olarak ön plana çıkıyor. Vatandaşlar, bu geleneksel içeceği tüketerek vücut dirençlerini artırmayı ve hastalıklara karşı korunmayı amaçlıyorlar. Kilosu 60 liradan satılan boza, genellikle tarçın eklenerek tüketiliyor ve özellikle Eskişehir'de büyük ilgi görüyor.
Şehir dışından gelenler daha çok tercih ediyor
Bozacı esnafı, yaz aylarına kıyasla kış aylarında boza talebinin arttığını belirterek, özellikle şehir dışından gelenlerin bu geleneksel içeceği tercih ettiğini vurguladı. Eskişehir'de bir bozacıda çalışan Emir Kandiroğlu, vatandaşların pratik bir tatlı alternatifi arayışında bozayı tercih ettiklerini dile getirerek, "Bu dönemde boza satışlarımız iyi. Özellikle şehir dışından gelen ziyaretçiler, bozayı tercih ediyor. Yerli halk için zaten boza, bir kültür haline geldi. Bozayı birkaç dakika içinde tüketerek, hem tatlı ihtiyaçlarını karşılıyorlar hem de vücutlarına fayda sağlıyorlar" şeklinde konuştu.