Uzun yıllardır Eskişehir'e Kırım Tatarlarının kültüründen geçen çibörek, şehir sakinleri tarafından sıkça tercih edilen bir lezzet haline gelmdi.  Özellikle şehir dışından gelen turistlerin ilgisini çeken çibörek, soğan, kıyma ve baharatın karışımıyla hazırlanıp kızgın yağda pişirilerek servis ediliyor. Ancak, Eskişehirli çibörek esnafı, bu geleneksel hamur işinin şehirde bir festivalle taçlandırılması gerektiğini düşünüyor.

AW088824_05

Çibörek ustaları, uzun yıllardır şehirde çibörek festivali düzenlenmediğinden duydukları eksikliği dile getirerek, şehrin önde gelen isimlerinin liderliğinde bu lezzetin festivalini düzenleme önerisinde bulundular. Eskişehir'de çibörek adına bir festivalin olmamasının bir eksiklik olduğunu belirten ustalar, diğer şehirlerde yaşatılan özgün kültürler gibi çiböreğin de gelecek nesillere aktarılması için bir festivalin düzenlenmesi gerektiğine inanıyor.

AW088824_01

Çibörek ustası Necati Aslan, bu festivalin sadece şehrin tanıtımına değil, aynı zamanda çibörek kültürünün Türkiye genelinde yayılmasına da katkı sağlayacağını ifade etti. 

Selçuklulardan günümüze uzanan lezzet! Selçuklulardan günümüze uzanan lezzet!

AW088824_04

Çi börek esnafı, şehirde bu değerli kültürü yaşatmak ve tanıtmak adına bir araya gelerek çi börek festivalini düzenlemek için girişimde bulunma çağrısında bulundu.


 

Editör: Sakarya Gazetesi