Malzemeler:

1- 500 gram kuşbaşı doğranmış et
2- 1 adet büyük boy soğan (doğranmış)
3- 2 yemek kaşığı salça
4- Tuz (damak zevkinize göre)
5- 8-10 diş sarımsak (kabukları soyulmamış)
 

Hazırlanış:

1-Öncelikle kuşbaşı doğranmış eti, suyun içinde yaklaşık 15 dakika haşlayın. Bu işlem, etin yumuşamasını sağlayacak.

2-Haşlanan eti süzün ve bir tavada yağ ile sıcak suyu ekleyerek yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Bu süre, etin lezzetini artırmak adına önemlidir.

3-Pişen etin üzerine doğranmış soğanı, salçayı, tuzu ve soyulmamış sarımsak dişlerini ekleyerek tekrar pişirin. Soğanın karamelize olması ve sarımsağın aromasının ete geçmesi için yeterli bir süre pişirmeye özen gösterin.

Yılbaşı kokinaları raflarda Yılbaşı kokinaları raflarda

4-Tüm malzemeler iyice karıştığında ve etler yumuşak hale geldiğinde, sarımsaklı et servise hazır!

Bu nefis sarımsaklı et tarifiyle sofranızı şenlendirin. Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi