Önceki gün kaleme aldığımız ‘İşte Eskişehir’e verilen değer’ başlıklı köşemizde, 4 yıl önce Çevreyolu ile yazdığımız yazıyı hatırlatarak ‘ Bu süre içinde tek bir adım atılmadı, hiçbir şey yapılmadı. Geçen bu süre içinde AKP’nin Eskişehir’e verdiği değer daha iyi anlaşıldı’ demiştik…
…………………
Bu yazımız büyük ilgi gördü ve çok sayıda yorum geldi…
………………..
Gelen yorumların bazılarını ‘Özellikle AK Parti’nin Eskişehir ‘deki temsilcilerinin dikkatine’ diyerek köşemize alıyoruz…
……………………..
Hakkı Abi, bu konunun üzerine hep birlikte gidelim, çünkü bu işin sağı, solu, CHP’si AKP’si yok. Sabah akşam 10 dakikalık yolu, bir buçuk saatte gitmekten sinirlerimiz don lastiğine döndü…(Cenk Sezer)
………………
Okul servislerinden mesaj geliyor sık sık ‘Çevreyolunda kaza nedeniyle gecikme yaşanacak’ diye. Yüreğimiz ağzımıza geliyor. Kamyonlar, tırlar, otobüsler, servis arabaları artık bu yol çevre yolu değil, şehir içinde kalan bir yoldur. Maalesef ne hükümetimiz ne yerel yönetimler bir adım ileri gidemiyor. Olan biz Eskişehir halkına oluyor…(Gamze Gül)
………………….
Sabah akşam bu çevreyolu artık bize işkence oluyor. Birileri bu işi artık ciddiye alırsa, çekilen eziyet bir an evvel biter inşallah…(Mesut Kovan)
……………..
Bu konu iktidar tarafından yanlış okunuyor ve onlara hep eksi yazıyor. Çünkü herkes biliyor ki, çevreyolu karayollarına ait. Aklımızla dalga geçiyorlar…(Cafer Onası)
………………..
Yıllardır Eskişehir hep üvey evlat muamelesi görmüştür. Eskişehir Milletvekilleri de hiçbir zaman Eskişehir’e bir çivi çakmamıştır…(Muhittin Şahin)
………………..
Hani hızlı tren şehrin bir ucundan yer altına girecek, şehrin öbür ucundan çıkacaktı. Ne oldu? Bu şehrin kaderiyle oynayanları yaz Hakkı Abi…(Hakan Garip)
………………..
Çevreyolu değil, çile yolu. İlgisiz, sorumsuz görevini yapmayıp tüm halkı cezalandıran bu sisteme yazıklar olsun. Kendilerine oy verenleri de cezalandırıyorlar. Bu nasıl zihniyet?(Tülin Onar)
………………….
Bu zihniyet değişmediği müddetçe hiç bir ile hizmet tam olarak gitmez. Önce zihniyeti değiştirmeliyiz. Benden, senden dememeliyiz…(Seydi Ömer Aktaş)

TAVUK YUMURTADAN ÇIKMIŞ

Hani hep sorarlar ya ‘Tavuk mu yumurtadan çıkmıştır. Yumurta mı tavuktan?’ diye…
…………………
İşte bilim adamları bu sorunun cevabını bulmuşlar. Yaptıkları araştırmaya göre…
………………
Önce büyük okyanusların içinde yumurtalar oluşmuş…
……………..
Bu yumurtalar bir şekilde karayla buluştuğunda ise…
……………
İçinden canlılar çıkmış…
……….
Yani yumurta tavuktan değil…
………………..
Tavuk yumurtadan çıkmış…

TEMEL’İN KÖŞESİ

EVLİLİK
Fadime Temel’e seslenir; Ula Temel şu kuyuzu kes da sana akşam nefis yemekler yapayim. ‘Niçun’ diye soran Temel’e Fadime kızar ‘Evliluğumuzun 10. yilidur daa. Temel umursamaz ‘Ula benum hatami kuzu niye çeksun…