Mahallesinde internet ve telefon hatlarında sorun yaşandığını belirten Özkara, “Mahallemizin en büyük sorunu, internet ve telefon hatlarının çekmemesi, yani altyapı sorunuyla karşı karşıyayız. Bunun dışında, mahallemizde büyük bir sorun bulunmamaktadır” dedi.

SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?

1986 Eskişehir doğumluyum. Evli, üç çocuk annesiyim. Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Bölümü mezunuyum. 20 yıldır Gültepe Mahallesinde ikamet ediyorum.  

NEDEN MUHTAR OLMAK İSTEDİNİZ? BU KAÇINCI DÖNEMİNİZ?

40 yıldır muhtarlık yapan Ali Al Muhtarımızdan sonra seçildim ve mahalleme bir kadın eli değmesinin daha güzel olacağını hissettiğim için muhtar olmak istedim. Muhtarlığın gönüllülük esasına dayalı olması, insanlara dokunmanın bana iyi geldiğini düşündüğüm için bu göreve talip oldum. Bu benim ilk dönemim.  

MAHALLENİZDE ORTALAMA KAÇ HANE VAR VE KAÇ KİŞİ YAŞIYOR?

Mahallemizde yaklaşık 18 bin nüfus bulunmaktadır.  

MAHALLENİZİN EN BÜYÜK SORUNU NEDİR? ÇÖZÜLMESİ İÇİN BELEDİYELERLE İŞ BİRLİĞİ YAPIYOR MUSUNUZ?

Mahallemizin şu an en büyük sorunu internet ve telefon hatlarının çekmemesi, bu konuda alt yapı sorunu yaşıyoruz. Mahallemizde onun dışında büyük bir sorunumuz yok, genç nüfusun da mahallemizde ikamet etmesinden dolayı sık sık bu sorundan dolayı şikayetler alıyoruz.  Mahallemizde binalarımız çok bitişik, mahremiyet açısından sorun olabiliyor ama bunun için köklü bir değişiklik gerekiyor. Belediyeler ile hep iş birliği içindeyiz. Odunpazarı Belediyemizde, Büyükşehir belediyemizde hizmet konusunda göz ardı edilemeyecek kadar destek oluyorlar.

MAHALLENİZDE MÜLTECİ VAR MI, SAYISINI BİLİYOR MUSUNUZ?

Mahallemizde mülteci sayısı yok denecek kadar az; sadece iki aile bulunmaktadır.  

'Hükümetin temsilcileri kendilerini AK Parti militanı gibi görüyor' 'Hükümetin temsilcileri kendilerini AK Parti militanı gibi görüyor'

ŞU ANDA ELİNİZDE BİR SİHİRLİ DEĞNEK OLSA MAHALLENİZDE NEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTERDİNİZ?

Mahallemde, imar değişikliği yaparak daha yeşil alanların olduğu, mahalle sakinlerinin özellikle de çocukların daha rahat ve güvende olabileceği bir çevre kurmak isterdim. Ayrıca, bitişik nizamlı evlerin olmadığı bir mahalle düzeni kurardım. Mahallemizi daha ferah hale getirmek isterdim.  

ÖZELLİKLE E-DEVLET ÇIKTIKTAN SONRA MUHTARLARA İHTİYAÇ KALMADIĞI SÖYLENİYOR. SİZ BU KONUDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Muhtarlar, devlet ve belediyeler arasında mahallenin sorunları için köprü görevi gören kişilerdir. En önemlisi, ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak için, onlara el uzatmak için bizler önemli bir rol oynuyoruz. E-Devlet üzerinden yapılan işlemlerle ilgili olarak, özellikle yaşlılarımıza yardımcı oluyoruz. Bunun gibi birçok konuda muhtarlar vatandaşın işlerini kolaylaştırıyor. 
 

Muhabir: Melisa Ceritli