Hazırlanış:

Hamur için, un ve su ile yoğurulan hamur, mayalanmaya bırakılır. Bu sırada ıspanaklar yıkanarak suyu süzülür ve ince doğranır. Soğanlar da inceliğiyle doğranır. Ispanağın içine doğranmış soğan, tuzlu yoğurt, çökelek, pul biber ve zeytinyağının yarısı eklenir, karıştırılır. İsterseniz iç harca bir kaşık salça da ekleyebilirsiniz. İç malzemesi hazırlandıktan sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır. Zeytinyağı ile yağlanmış bir tahta üzerinde el ile açılır.

Miras paylaşımında ve tapuda yeni dönem! Miras paylaşımında ve tapuda yeni dönem!

Açılan hamurun ortasına hazırlanan iç malzeme konularak, kanatları karşılıklı gelecek şekilde katlanır. Tam ortası hafifçe açık bırakılır. Bu şekilde içli pide şekli verilir. Tepsi yağlanır ve hazırlanan börekler tepsiye dizilir. Üzerleri yağlanarak önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Bu muazzam lezzeti denediğinizde, Hatay mutfağının eşsiz tatlarıyla buluşacaksınız.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi