Malzemeler:

1-500 g dana kıyma
2-Yarım demet taze nane (isteğe bağlı)
3-Yarım demet taze maydanoz
4-Yarım demet taze dereotu
5-2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
6-Yarım kg patates
7-100 g yeşil biber
8-Tuz
9-Karabiber
10-Pul biber
11-1 kase sıvı yağ (kızartma için)

Adana’ya gelen turistler kebap yemeden dönmüyor Adana’ya gelen turistler kebap yemeden dönmüyor

Hazırlanış:

1-Derin bir kaba dana kıymayı alın.
2-Taze nane, maydanoz, dereotu ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayın ve kıyma ile karıştırın.
3-Karışıma tuz, karabiber ve pul biber ekleyin.
4-Malzemeleri iyice yoğurarak köftelik harç haline getirin.
5-Hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avuç içinde yuvarlayarak baş parmak kalınlığında köfteler oluşturun.
6-Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın.
7-Hazırlanan köfteleri kızgın yağda kızartın, altın rengini alana kadar pişirin.
8-Ayrı bir tavada ince dilimlenmiş patatesleri ve yeşil biberleri kızartın.
9-Kızarmış köfteleri, patatesleri ve biberleri servis tabağına alın.
10-Sıcak olarak servis yapın.

Editör: Sakarya Gazetesi