İhtiyacınız olan malzemeleri hazırlayın: un, tuz, yumurta ve kaynar su. Unu yoğurma kabına alarak ortasını açın, içine tuz ekleyin. Ardından yumurtayı kırın ve yavaş yavaş kaynar suyu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Hamur, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur ve ardından 15 dakika kadar dinlendirilir.

Eskişehir'de çalıştırılan çocuklar ile ilgili bilgilendirme! Eskişehir'de çalıştırılan çocuklar ile ilgili bilgilendirme!

Bu sırada iç harcı hazırlayın: Kıymayı bir kaba alın, ince doğranmış soğan, tuz ve karabiber ekleyin. Bir su bardağı su ile karıştırarak kıymanın yumuşamasını sağlayın.

Dinlenmiş hamurdan küçük bezeler hazırlayarak açın. Açtığınız hamurun içine hazırladığınız kıymalı harçtan koyun. Hamuru özenle kapatın, bohça şeklinde büzerek mantıları şekillendirin.

Şimdi mantıları kaynar suyun içine atarak haşlayın. Mantılar yüzeye çıktığında pişmiş demektir. Haşlanmış mantıları servis tabağına alın.

Mantıyı servis yaparken, isteğe bağlı olarak üzerine taze karabiber serpebilirsiniz. Ancak unutmayın, bu lezzetli yemeği geleneklere uygun olarak ellerinizle yemelisiniz. Çatal kullanıldığında, mantının içindeki lezzetli suyun kaybolabileceğini unutmayın. Afiyet olsun!"

Editör: Sakarya Gazetesi