Alexander Teodorov'un (Balan Ortaokulu) koordinatörlüğünde gerçekleşen Hızlı Okuma ve Anlama Eğitici eğitiminde öğretmenler, proje kapsamında hızlı okuma ve anlama teknikleri üzerinde yoğunlaştılar ve uluslararası deneyimlerini artırdılar.

Sofya’daki eğitimlerin ardından, Haziran 2024'te okul proje ekibi, meslektaşlarına ve öğrencilere yönelik ulusal düzeyde hızlı okuma ve anlama eğitimleri düzenledi. Bu eğitimlerde, hızlı okuma ve anlama teknikleri üzerinde derinlemesine çalışıldı ve proje kapsamında geliştirilen FAR&COM adlı iOS ve Android uyumlu uygulama test edildi.

Cemal Ererdi Anaokulu'nda keyifli gün Cemal Ererdi Anaokulu'nda keyifli gün

Şehit Barış Öztürk Ortaokulu Müdürü Şenol Yaka, proje ekibimiz tarafından okulumuzda düzenlenen Ulusal Hızlı Okuma ve Anlama eğitimlerinin okulumuzun eğitim kalitesini artırmak ve öğrencilerimize daha iyi bir öğrenme deneyimi sunmak adına büyük bir adım olduğunu belirtti. Ayrıca, bu projenin, hızlı okuma ve anlama becerilerini geliştiren FAR&COM isimli iOS ve Android cihazlar için üretilen uygulamanın açık eğitim kaynağı olarak sunulmasıyla okulumuza ve ilimizdeki diğer eğitim kurumlarımıza katkı sağladığını ifade etti.

Şehit Barış Öztürk Ortaokulu, uluslararası projelerde aktif olarak yer alarak öğrencilere daha geniş bir bakış açısı sunmayı ve eğitim kalitesini sürekli olarak artırmayı hedeflemeye devam ediyor.
 

Muhabir: Merve Pınar