Malzemeler:
1-1 kilogram yağsız dana kıyma
2-150 gram böbrek yağı
3-2 adet orta boy soğan
4-2 çay kaşığı karbonat
5-2 yemek kaşığı süt tozu
6-1 adet yumurta sarısı
Hazırlanış:
1-Yağsız dana kıyma ve böbrek yağı geniş bir kaba alınarak iyice yoğrulur. Bu karışım daha sonra kıyma makinasında çekilir.
2-Soğanlar rendelenir ve karışıma eklenir. Ardından karbonat, süt tozu ve yumurta sarısı da eklenerek iyice karıştırılır.
3-Elde edilen karışım tekrar kıyma makinesinden geçirilerek homojen bir kıvam alması sağlanır. Hazırlanan harç, bir gün boyunca buzdolabında dinlendirilir.
4-Dinlendirilen harçtan alınan parçalara istenilen şekil verilerek, ızgarada ya da fırında pişirilir.
Afiyet olsun!