Malzemeler:

1-250 gram hindi eti
2-2-3 adet karabiber
3-2 adet defne yaprağı
4-1 adet çarliston biber
5-1 adet kırmızı biber
6-2-3 diş sarımsak
7-1 tutam dereotu
8-1 litre süt

Hazırlanış:

1-İlk olarak, hindi etini, 2 diş sarımsak ve defne yaprağını 2 su bardağı su ile tencerede haşlayın.

2-Et suyu hazırlığı için bu adım oldukça önemlidir.

3-Başka bir tencerede, 2 kaşık un ile 2 kaşık margarini meyane yapın. Ardından haşlanmış hindi eti suyunu (beyaz et suyu) ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın.

4-Küçük bir tavada çarliston biberi, kırmızı biberi ve doğranmış sarımsakları kavurun. Bu karışımı çorbaya ekleyin ve iyice karıştırın.

5-Son olarak, sütü ekleyin ve çorbayı kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Tuz ve karabiber ekleyerek damak zevkinize göre lezzetlendirin.

6-Dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapmaya hazır hale getirin.

Selçuklulardan günümüze uzanan lezzet! Selçuklulardan günümüze uzanan lezzet!

7-Çalça Çorbası, hem doyurucu hem de besleyici özellikleriyle sofralarınıza lezzet katacak. Kocaeli'nin yöresel mutfağından esinlenerek hazırlayacağınız bu çorba, aileniz ve misafirleriniz tarafından beğenilecek.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi