Malzemeler:
1-750 g yağsız kıyma
2-1 kg domates
3-2 yeşil ya da kırmızı biber
4-1 adet kuru soğan
5-1 tatlı kaşığı karabiber
6-1 tatlı kaşığı kırmızı biber
7-1 tatlı kaşığı tuz
8-7-8 dal maydanoz
Hazırlanış:
1-Kıyma geniş bir kabın içerisine alınır. Üzerine karabiber, tuz ve kırmızı biber eklenir.
2-Malzemeler birbirine iyice karışana kadar yoğrulur.
3-Yoğrulmuş kıymadan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak, Adana kebap tarzında şişlere takılır.
4-Kömür ateşinde mangalda, şişlere takılmış kıymaların bir tarafı pişene kadar beklenir.
5-Ardından dikkatlice çevrilir ve diğer tarafı da pişirilir.
6-Aynı zamanda, domatesler ve biberler ortadan şişe takılarak kömür ateşinde pişirilir.
7-Pişen domates ve biberlerin kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır.
8-Soğan ince ince doğranır.
9-Doğranmış domates, biber ve soğan karıştırılır. Tuz eklenerek ezmeli sos hazırlanır.
10-Servis tabağına hazırlanan ezme yayılır.
11-Mangalda pişirilen etler, 2 cm boyunda koparılarak ezmenin üzerine dizilir.
12-Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
13-Ezmeli Kebap, sıcak olarak servis edilir.
14-Bu lezzetli ve yöresel tarif, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak.
Afiyet olsun!