Şu anda Süper Lig takımlarından Galatasaray'dan kiralık olarak forma giyen Yunus Akgün Championship takımı Leicester City'de forma giymektedir.

Genç Şimşekler İstanbulspor sınavında! Genç Şimşekler İstanbulspor sınavında!

Türkiye'nin galibiyet golünü atan Barış Alper Yılmaz kimdir? İşte Barış Alper Yılmaz'ın kariyeri Türkiye'nin galibiyet golünü atan Barış Alper Yılmaz kimdir? İşte Barış Alper Yılmaz'ın kariyeri

Galatasaray Gençlik Akademi: Yunus Akgün

Akgün, futbol kariyerine 2011 yılında Galatasaray Gençlik Akademisi'nde başladı. Altyapı kategorilerinde gösterdiği başarılı performansın ardından, 7 Temmuz 2017 tarihinde Galatasaray ile 3 yıllık resmi sözleşme imzaladı.

Profesyonel olarak ilk maçına, 5 Ağustos 2018 tarihinde Akhisar Belediyespor ile oynanan Türkiye Süper Kupası finalinde çıktı. Süper Lig'de Galatasaray formasıyla ilk lig maçına ise 27 Ağustos 2018'de Alanyaspor ile oynanan ve 6-0 kazanılan maçta çıktı. Bu maçta aynı zamanda ligdeki ilk asistini de yaparak dikkatleri üzerine çekti.

Ayrıca, 2018-19 UEFA Şampiyonlar Ligi grupları 2. haftasında deplasmanda Porto ile karşılaşan Galatasaray'da 86. dakikada oyuna dahil olan Akgün, Emre Belözoğlu'ndan sonra Şampiyonlar Ligi'nde forma giyen en genç Galatasaraylı futbolcu oldu.

Editör: Sakarya Gazetesi