Malzemeler:
1-1 demet taze ebegümeci
2-500 gram yoğurt
3-250 gram pirinç
4-1 tatlı kaşığı domates salçası
5-1 adet yeşil biber
6-1 adet domates
7-1 adet büyük boy soğan
8-3 diş sarımsak
9-1 fincan zeytinyağı
10-1 çay kaşığı karabiber
11-1 çay kaşığı kırmızıbiber
12-1 çay kaşığı tuz
13-Yarım demet maydanoz
14-Yarım demet dereotu
Yapılışı:
1-Soğanı küçük küp küp doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
2-İnce doğranmış yeşil biberi, ardından salçayı ve rendelenmiş domatesi ekleyerek karıştırın.
3-Pirinci, tuzu ve baharatları ilave edip karışımı birkaç dakika ocağın üzerinde tutun. Ardından 4-ocaktan alın ve kapağı kapalı bir şekilde 5 dakika dinlendirin.
5-Kaynar suya batırılmış büyük ebegümeci yapraklarına iç harcı koyun ve sararak bir tencereye yerleştirin.
6-Üzerine 1.5 çay bardağı su ekleyin ve kabuğu soyulmuş limon dilimlerini yerleştirin.
7-Dolmaları kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
8-Sarımsaklı yoğurt hazırlayın ve sıcak servis yapmadan önce dolmaların üzerine dökün.
9-Taze doğranmış maydanoz ve dereotu ile süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun!