Malzemeler:
1-2 kg taze kuzu pirzola
2-5 adet olgun domates
3-10 adet yeşil biber
4-3 yemek kaşığı taze tereyağı
5-Bir tutam tuz
6-Bir tutam karabiber veya pul biber
Hazırlanış:
1-Bir tavada orta ateşte tereyağı eritilir, hafifçe köpürene kadar beklenir.
2-Kuzu pirzolalar iyice yıkanır ve fazla suyu süzülmesi için bekletilir.
3-Eritilmiş tereyağının üzerine kuzu pirzolalar dikkatlice dizilir. Etler, her iki tarafı da güzelce kızarana kadar ara ara çevrilir.
4-Domatesler irice doğranır ve yeşil biberler uzun şeritler halinde kesilir.
5-Kızaran etlerin üzerine domates ve biber dilimleri sırasıyla yerleştirilir.
6-Tuz ve baharatlar eklenir, tüm malzemeler tavada eşit şekilde dağılır.
7-Tava, önceden ısıtılmış bir fırına yerleştirilir. Yüksek ateşte, malzemelerin lezzetlerini birbirine geçirmesi için yaklaşık yarım saat kadar pişirilir.
8-Tava yemeği, etlerin mükemmel pişmişliği ve sebzelerin lezzetin tamamlayıcısı olması için fırından çıkarılır.
9-Sıcak servis edilir. Taze ekmek veya pilav eşliğinde, sıcakken tüketildiğinde en lezzetli halini alır.
Afiyet olsun!