Otobüs seferlerinde yeni düzenleme: Bu iki şehir güzergâhtan çıkarıldı! Otobüs seferlerinde yeni düzenleme: Bu iki şehir güzergâhtan çıkarıldı!

Malzemeler:

1-2 kg taze kuzu pirzola
2-5 adet olgun domates
3-10 adet yeşil biber
4-3 yemek kaşığı taze tereyağı
5-Bir tutam tuz
6-Bir tutam karabiber veya pul biber

Hazırlanış:

1-Bir tavada orta ateşte tereyağı eritilir, hafifçe köpürene kadar beklenir.

2-Kuzu pirzolalar iyice yıkanır ve fazla suyu süzülmesi için bekletilir.

3-Eritilmiş tereyağının üzerine kuzu pirzolalar dikkatlice dizilir. Etler, her iki tarafı da güzelce kızarana kadar ara ara çevrilir.

4-Domatesler irice doğranır ve yeşil biberler uzun şeritler halinde kesilir.

5-Kızaran etlerin üzerine domates ve biber dilimleri sırasıyla yerleştirilir.

6-Tuz ve baharatlar eklenir, tüm malzemeler tavada eşit şekilde dağılır.

7-Tava, önceden ısıtılmış bir fırına yerleştirilir. Yüksek ateşte, malzemelerin lezzetlerini birbirine geçirmesi için yaklaşık yarım saat kadar pişirilir.

8-Tava yemeği, etlerin mükemmel pişmişliği ve sebzelerin lezzetin tamamlayıcısı olması için fırından çıkarılır.

9-Sıcak servis edilir. Taze ekmek veya pilav eşliğinde, sıcakken tüketildiğinde en lezzetli halini alır.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi