Kilis Tava, özellikle Türkiye'nin güneydoğusuna özgü lezzetli bir yemektir. İşte bu geleneksel tarifin adım adım yapılışı:

Malzemeler:

500 gram kuzu kıyma
1 büyük soğan
4 adet kırmızı biber
Tuz
Karabiber
4 adet domates
1 adet büyük boy soğan
1 adet büyük boy havuç
Taze kırmızı veya yeşil biber
2 adet orta boy patates veya 1 adet büyük boy patlıcan (isteğe bağlı)
Zeytinyağı (fırın tepsisini yağlamak için)

Domates kabuklarından salça yapımı: Doğal ve kolay tarif! Domates kabuklarından salça yapımı: Doğal ve kolay tarif!

Yapılışı:

Hazırlık Aşaması:

Soğanı ve kırmızı biberleri yıkayıp ince bir şekilde doğrayın. Eğer varsa, robot veya zırh kullanarak daha ince kıyabilirsiniz.
Kuzu kıymayı bir kaseye alın. İçine tuz, karabiber, doğranmış soğan ve biberleri ekleyin. Ellerinizle iyice yoğurarak malzemelerin özleşmesini sağlayın. Eğer eti bir kez makinada çektirip aldıysanız, bu adımı atlayabilirsiniz.

Tepsiye Dizme:

Orta büyüklükte bir fırın tepsisini hafifçe yağlayın.
Islak ellerle, hazırladığınız kıymayı tepsiye alın. Yaklaşık yarım santim kalınlığında ve düzgün bir şekilde tepsinin tabanına yayın.

Malzemeleri Dizme:

Domatesleri dörde bölün ve tepsinin kenarlarına yerleştirin.
Büyük boy soğanı halka halka doğrayarak tepsinin üzerine serpiştirin.
Üzerine taze kırmızı veya yeşil biberleri yerleştirin.
Havucu dilimleyip, tepsinin her köşesine 2'şer parça olacak şekilde yerleştirin.

728Xauto

Pişirme:

Önceden ısıtılmış 250 derece fırında veya pide fırınında, yemeğin üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin.

61B20Dbc4E3Fe01Ad49D9Dcd

Servis:

Kilis Tava, sıcak olarak servis edilir. Yanında pilav veya salata ile servis edebilirsiniz. Arzu ederseniz etin altına kışın 2 adet patates, yazın ise patlıcan ekleyebilirsiniz. Bunları soyarak bıçak sırtı kalınlığında dilimleyip, kıyma üzerine dizdikten sonra tarife devam edebilirsiniz.  Bu tarif, Kilis yöresine özgü zengin bir tat profili sunan, göz dolduran bir yemektir. Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi