2 Eylülspor 2. etaba başladı! 2 Eylülspor 2. etaba başladı!

Mehmet Büyükekşi, "Biz kimseye ulufe dağıtmıyoruz. Burada UEFA’nın kriterleri var, en yüksek seyirci kapasiteli statların olması gerekiyor. Bu statlarda yapılan maçların gelirleri ne o kulübe gidecek ne de TFF’ye gidecek. Bütün gelirler UEFA’ya gidiyor" dedi.

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu 6. maçında yarın saat 21.45'te Hırvatistan ile karşılaşacak. İstanbul'daki son antrenmanını sabah saatlerinde TFF Riva Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapan ay-yıldızlılar, bugün saat 15.00'te İstanbul Havalimanı'ndan, Hırvatistan'ın Osijek kentine hareket etti. Milliler, maçın oynanacağı Opus Arena'da TSİ 18.15'te yürüyüş yapacak. Yürüyüşün ardından, TSİ 19.00'da A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve aday kadrodan bir futbolcu, stadyumda basın toplantısı düzenleyecek.

"İnşallah sonuçları ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olur"

Havalimanı girişinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, İtalya ile ortaklaşa düzenlenecek 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başladı. Büyükekşi, "Hırvatistan ile yapacağımız çok önemli bir maç var. Vincenzo Montella’nın ilk maçı. 2024 Avrupa Şampiyonası’na gidebilmek için bizim iki tane çok önemli maçımız var. Biri yarın, diğeri Konya’da Letonya karşılaşması. Bu iki maçtan alacağımız sonuçla inşallah Avrupa şampiyonasına gitme konusunda büyük bir avantaj yakalamak istiyoruz. Hocamızın özellikle Türkiye’yi tanıması, Türkiye’de iki yıl görev yapması ve Türkiye’den ayrılırken, çok güzel deneyimler yaşadığını, Türk insanının yurtdışında da misafirperverliğini, güzel işleri dünya kamuoyuna da her platformda anlattı. Bizim duygularımızı, düşüncelerimizi iyi biliyor. Sadece büyük takımların değil, bütün maçları takip edecek. Sadece maçları da izlemiyor, gittiği şehirde o takımların antrenmanını da izliyor. Futbolcularımıza güzel bir aile ortamı oluşturma konusunda son derece iyi niyetli. Selçuk Şahin’i yardımcı hoca olarak aldık. Hocamızın bu konuda yapacağı çalışmalara o da Türk hoca olarak ayrı katkı verecek. İnşallah sonuçları ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olur" diye konuştu.
 

Editör: Sakarya Gazetesi