Malzemeler:

1-1 bardak kırmızı mercimek
2-1 adet kuru soğan
3-1 çorba kaşığı un
4-Yarım çay bardağı zeytinyağı
5-1.5 litre sıcak su
6-Tuz (yaklaşık 1 tatlı kaşığı)

Terbiyesi için:

1-1 yumurta sarısı
2-Yarım su bardağı süt
3-1 limon suyu

Sos için:

1-1 çorba kaşığı tereyağı
2-1 tatlı kaşığı kuru nane
3-1 çay kaşığı toz kırmızı biber
4-1 çay kaşığı pul biber

Selçuklulardan günümüze uzanan lezzet! Selçuklulardan günümüze uzanan lezzet!

Yapılışı:

1-Mercimekleri yıkayın ve süzün.
2-Soğanı doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
3-Unu ekleyin ve kavurmaya devam edin.
4-Sıcak suyu ekleyin ve mercimekleri de ilave edin. Tuzunu ayarlayın.
5-Mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
6-Terbiye için yumurta sarısını süt ve limon suyu ile çırpın.
7-Çorbanın içine azar azar ekleyin ve karıştırın.
8-Tereyağını eritin, kuru naneyi ve biberleri ekleyin.
9-Çorbayı servis ederken üzerine bu sosu gezdirin.

Editör: Sakarya Gazetesi